Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista zadržen při činu

BEROUNSKO – Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obviněného do vazby. 

V noci z pátku na sobotu vyjížděli berounští policisté do Hájovny Na Veselé, jelikož zde došlo k vloupání do třech vozidel. Ve spolupráci s majitelem, který byl zároveň oznamovatel skutku, se podařilo zadržet šestačtyřicetiletého zloděje, který byl v posledních třech letech odsouzen a potrestán za majetkovou trestnou činnost.

Recidivista z Berouna se na výše uvedené adrese vloupal do třech vozidel, ze kterých odcizil autorádio a autobaterii. Škoda byla vyčíslena na 10.500,- Kč.

Jak bylo zmíněno, jedná se o již několikrát trestně stíhanou osobu, která se navíc krádeže dopustila za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky č. 196 ze dne 26. února 2021 v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, tedy v době extrémně škodlivého stavu, v rámci kterého je potřeba směřovat veškeré lidské zdroje právě a toliko k odstranění tohoto extrémně škodlivého stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
15. března 2021

vytisknout  e-mailem