Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili pod vlivem návykové látky

BEROUNSKO – Policisté během hodiny řešili dva řidiče pod vlivem alkoholu, což nebylo ale jejich jediným prohřeškem. 

V sobotu 12. srpna ráno zastavili policisté přímo v Berouně během jedné hodiny dva řidiče, kteří usedli za volant, ač nesměli. Oběma přístroj naměřil více než jedno promile alkoholu. Tento prohřešek ale nebyl jediný.

Prvního řidiče vozidla Ford Tranzit kontrolovali policisté po osmé hodině ranní v ulici Okrajová. Následně byl jimi vyzván k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, přičemž předložil pouze doklady od vozidla, řidičský průkaz nikoli. Po ztotožnění jeho osoby, jakožto 50letého muže, ho hlídka vyzvala k podrobení se dechové zkoušce. Při té mu bylo naměřeno téměř 1,5 promile.

Druhý hříšník v osobním automobilu Opel jel ulicí Třída Míru v Berouně, kde ho pár minut po deváté hodině ráno zastavila ke kontrole hlídka. Ten po předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, kdy byl ztotožněn jako 43letý muž, se na výzvu podrobil dechové zkoušce a testu na drogy. Přístroj ke zjištění alkoholu mu naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než jedno promile. Posléze ani test na jiné návykové látky nebyl negativní. Ten odhalil látku cannabis.

Oba muži jsou v současné době podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim v případě odsouzení hrozí až roční pobyt za mřížemi.
 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
16. srpna 2023

vytisknout  e-mailem