Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volant usedl v zákazu

BEROUNSKO – Vozidlo navíc nemělo registrační značky ani technickou. 

V sobotu 12. prosince 2020 před jedenáctou hodinou dopolední vyjížděli berounští dopravní policisté do obce Hýskov. V Libinské ulici došlo k dopravní nehodě osobního vozidla Suzuki Swift. Třiadvacetiletý řidič automobilu Suzuki se při průjezdu levotočivé zatáčky nechoval ohleduplně, údajně se lekl protijedoucího vozidla a strhl řízení vpravo mimo komunikaci. Následně pravou přední částí vozidla narazil do betonové plynové skříně a zděné elektrické rozvodné skříně u rodinných domů. Obě skříně byly vlivem nárazu poškozeny.

Při ohledání vozidla bylo policisty zjištěno, že se na vozidle nenachází registrační značky. Registrační značky byly dne 28. listopadu 2020 odňaty P ČR Příbram. Dále bylo zjištěno, že vozidlo má neplatnou technickou kontrolu a nemá sjednané zákonné pojištění.

Lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že řidič Suzuki má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 7.2.2020 do 7.2.2021 vydaný Okresním soudem Kladno. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo.

Skutek je prošetřován jako podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
14. prosince 2020

vytisknout  e-mailem