Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol a drogy!

Teplé počasí, volné víkendové dny, blížící se „pálení čarodějnic“,  

     to vše láká lidi posedět a popít, samozřejmě i alkoholické nápoje. Problém však nastává, když se osoba pod jejich vlivem rozhodne řídit. Protože očekáváme v tomto období více „hříšníků“ na silnicích, budeme zintenzivňovat výkon služby. V poslední době nejde jen o zjišťování alkoholu v dechu řidičů, ale velmi často se objevují pozitivní testy na přítomnost návykových látek.
     Ve středu hlídky zjistily u dvou motoristů požití alkoholických nápojů a u jiných dvou užití drog. Ve dvě hodiny odpoledne jel Brodskou ulicí v Příbrami 58letý muž, přístroj vykázal hodnotu 3,25 promile. Asi čtyři hodiny poté zastavili strážci zákona na Březnicku seniora na mopedu, v dechu měl 0,09 promile. Dotyčný uvedl, že v poledne vypil jedno pivo. 29letý šofér byl kontrolován v půl sedmé večer na Milínsku, zkouška byla pozitivní na kokain. O tři hodiny později čapli dobříšští policisté dalšího provinilce, který projížděl přes obec Stará Huť. 20letý muž usedl na sedadlo řidiče pod vlivem marihuany. Navíc u něj bylo nalezeno i malé množství sušeného konopí, dopustil se tak dvou přestupků.
     Další jízda pod vlivem alkoholu byla řešena dnes krátce po půlnoci v Jincích. Opilá tu řídila 19letá dívka a na její jízdu byla policie upozorněna přes linku 158. Odjet z parkoviště se jí snažil zabránit i její přítel, který se postavil za automobil, aby nemohla vyjet. Žena to ale vyřešila tím, že přejela přes travnatý pás rovnou na komunikaci. Při dechové zkoušce u ní přístroj stanovil 1,4 promile alkoholu.

26. dubna 2013. por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem