Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda nákladního automobilu

Tři traktory se ocitly na poli předčasně 

 

     Dnešního dne kolem deváté hodiny ranní došlo mezi Mělníkem a Chloumkem k dopravní nehodě nákladního automobilu Scania s návěsem, na kterém byly převáženy tři nové traktory John Deere. Nákladní vozidlo v době nehody řídil pětadvacetiletý řidič.

      Dle jeho vyjádření došlo k nehodě tak, že se soupravou projížděl po pozemní komunikaci mezi Mělníkem a Chloumkem. Několik set metrů před značkou označující  začátek Chloumku se míjel s nezjištěným nákladním automobilem s přívěsem opatřeným plachtou, jedoucím v protisměru. V okamžiku, kdy se vozidla míjela  bezprostředně mělo dojít dle vyjádření řidiče k tomu, že se plachta na návěsu protijedoucího nákladního vozu otřela o zpětné zrcátko na kabině jeho tahače. Řidič se lekl a strhl řízení doprava. Souprava sjela na krajnici, která se pod ní  utrhla a následně se návěs ocitl mimo komunikaci. Přitom se z něho vysypal náklad traktorů na přilehlé pole.

      Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol byl u řidiče havarované soupravy na místě vyloučen dechovou zkouškou. Na soupravě a převážených traktorech vznikla škoda zhruba 5 000 000,-Kč. Přesná příčina, míra zavinění a výše škody zůstávají nadále v šetření mělnických dopravních policistů. Ti budou pátrat i po nákladním automobilu a jeho řidiči, kteří měli nehodu způsobit.

 

vytisknout  e-mailem