Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drogy za volantem

Počet ovlivněných řidičů roste  

     Policisté na Benešovsku zjistili během výkonu služby další tři řidiče pod vlivem drog. 30. září, asi třicet minut po deváté hodině večerní, zastavili policisté z benešovského obvodního oddělení v ulici Máchova v Benešově vozidlo Škoda Octavia. U šestadvacetiletého řidiče provedli orientační test DrugWipe 5+, aby zjistili, zda neřídí pod vlivem drogy. Test byl pozitivní na návykové látky amphetamin, metamphetamin a extázi. 

    Před půlnocí pak policejní hlídka kontrolovala v Jiráskově ulici řidiče Opelu Corsa. Zjistila, že čtyřiadvacetiletý mladík u sebe neměl řidičský průkaz. Provedla u něj dechovou zkoušku, ta byla negativní. Orientační test na návykové látky však vyšel pozitivní, a to na látky amfetamin a metamphetamin.
     Oba řidiči se v benešovské nemocnici podrobili lékařskému vyšetření a odběru krve a moči. Policisté jim další jízdu zakázali a řidiči Škoda zadrželi řidičský průkaz.
 

drugwipe

     Před půlnocí kontrolovali v Poříčí nad Sázavou osobní auto také čerčanští policisté. Osmnáctiletý řidič vozidla Ford Escort se podrobil dechové zkoušce na zjištění, zda neřídí pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška byla negativní. Policisté ho vyzvali k orientačnímu testu na přítomnost návykových látek v těle. Tento však řidič odmítl podstoupit. Odmítl i lékařské vyšetření a odběr krve a moči. Policisté na místě sepsali oznámení o přestupku, jízdu řidiči zakázali a zadrželi řidičský průkazu.
 

     Řidiče pod vlivem drog zjistili 2. října v jednu hodinu noční také týnečtí policisté. V Krhanicích zastavili ke kontrole vozidlo Peugeot. U dvaadvacetiletého mladíka byla sice dechová zkouška negativní, orientační test Drugwipe 5+ však byl pozitivní na návykové látky amphetamin, metamphetamin a extázi. I když policisté řidiče řádně poučili, lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu i přesto odmítl. I jemu byla jízda zakázaná a odebrán řidičský průkaz.
 

     Všechny zjištěné přestupky policisté postoupili k vyřízení do správního řízení na Městský úřad do Benešova.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

4. října 2011

 

vytisknout  e-mailem