Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Havárie vozidla

Upozornil na ni projíždějící řidič. 

Dne 09.02.2013 kolem 14:44 hod. oznámil na tísňovu linku řidič projíždějící po silnici R1/7 ve směru na Louny, že 4 km za Slaným směrem na Louny havarovalo vozidlo Ford Escort červené barvy, které sjelo do příkopu a jehož řidič je asi opilý. Na místo vyslána policejní hlídka. Mezi tím opět výše zmiňovaný oznamovatel nahlásil na linku 158, že řidič s vozidlem z příkopu vyjel a pokračuje v jízdě směrem po R7 do prostoru křižovatky ve směru na obec Třebíz a na obec Klobuky. Zde policisté automobil dojeli, zastavili a zkontrolovali. Řidič vozidla byl vyzván k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení motorových vozidel na pozemní komunikaci, čemuž vyhověl. Následnou kontrolou byl ztotožněn třiatřicetiletý muž z Lounska. Vzhledem k tomu, že jevil známky požití alkoholických nápojů, byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Bylo naměřeno 2,49 promile. Následně byl umístěn do policejní cely. Nyní je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Šestatřicetiletý muž přišel v pátek o svoji peněženku. Tu zanechal odpoledne na střeše vozidla Nissan Almera, které zaparkoval v ulici Tyršova v obci Buštěhrad u místní školy. Kromě financí v ní měl i osobní doklady a platební karty. Škoda byla vyčíslena na 7.400,- Kč. Policisté prošetřují tento skutek jako přečin zatajení věci. Toho se dopustí ten, kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoliv nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přisvolení osoby oprávněné. Pachatel může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
 
Zloděj vnikl v pátek do bytu v Kladně v ulici J. Čapka. Z toho si odnesl dva notebooky zn. HP a Siemens, domácí kino zn. JVC včetně reproduktorů, DVD nosiče, hrnec zn. Tefal, výčepní zařízení zn. Eta, tři kabáty a láhev alkoholu zn. Henessey, čímž majiteli způsobil škodu přes sedmdesát tisíc korun.
 
Mezi čtvrtkem a sobotou vnikl zatím nezjištěný pachatel i do sklepních prostor v ulici Polská v Kladně. Z kóje odcizil dvě horská kola, čímž způsobil škodu téměř třicet tisíc korun.
 
Škodu 43.600,- Kč způsobil zloděj i v obci Neuměřice. Tam v noci ze čtvrtka na pátek vnikl nejprve na pozemek domu a ze zde zaparkovaného neuzamčeného vozidla odcizil mobilní telefon. Dále z neuzamčené garáže zmizela úhlová bruska, aku vrtačka, motorová pila a vrtačka. Dále ve svých zlodějnách pokračoval i na sousedním pozemku. Tam opět z neuzamčeného, tentokrát nákladního automobilu odcizil nářadí, příklepovou vrtačku, aku šroubovák, elektrickou pilu, vrtačku a navigaci. Z dalšího zaparkovaného neuzamčeného náklaďáku zcizil navigaci a finanční hotovost.
 
V pátek půl dvanácté v noci přišel o peněženku s doklady i třiadvacetiletý mladík ze Slánska. Odložil si jí na stole v baru ve Slaném v ulici Soukenická a na chvíli odešel ven. Toho využil neznámý pachatel, který mu jí odcizil. Škoda byla vyčíslena na 300,- Kč.
 
Řídil i přes zákaz. V sobotu po poledni kontrolovala policejní hlídka sedmačtyřicetiletého muže z Kladna. Ten řídil na pozemní komunikaci v obci Budenice traktor zn. Zetor, ačkoliv věděl, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidle platný do roku 2015.
 
nprap. Michaela Nováková
11.2.2013

vytisknout  e-mailem