Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kapsáři mají žně

Nakupující by při předvánočním shonu měli být ostražitější. 

     To, že v období kolem Vánoc a zejména před nimi dochází ke zvýšenému počtu drobných kapesních krádeží, potvrzuje bohužel i letošní rok. Jen během čtvrtka začali policisté na Mladoboleslavsku prošetřovat nejméně tři takové skutky. Kolem desáté dopoledne v Benátkách nad Jizerou, Platanové ulici v jedné ze samoobsluh využil zatím nezjištěný zloděj nestřeženého okamžiku a z tašky, kterou držela asi pětasedmdesátiletá žena údajně po celou dobu v ruce, ukradl po rozepnutí vnější kapsy na zip peněženku s dvěma tisíci korun, platební kartou a doklady.
 
            Asi o tři hodiny později v mladoboleslavském Kauflandu další zloděj ukradl přímo z nákupního vozíku volně zavěšenou kabelku fialové barvy. Spolu s kabelkou zmizela peněženka s doklady asi pěti sty korunami, stravenkami, dále dioptrické brýle i mobilní telefon vše v celkové hodnotě kolem tří tisíc korun. Pro asi šedesátiletou zákaznici samoobsluhy je to hořká a drahá zkušenost, o které policie informuje neustále „Kabelky a tašky volně zavěšené nebo odložené na nákupní vozíky nepatří. Cennosti a peníze patří do vnitřních kapes oblečení.“

            Větší „úlovek“ zaznamenal další zloděj kolem čtvrté odpoledne v obchodním centru na Jičínské ulici v Mladé Boleslavi. Asi šedesátiletý muž na nákupní vozík odložil tašku i s finanční hotovostí přes jedenáct tisíc korun, čtyřmi mobilními telefony, doklady, platebními kartami a klíči. Zatím nezjištěný pachatel během chvilky tašku ukradl a ne příliš opatrnému nakupujícímu způsobil škodu přes pětadvacet tisíc korun. Všechny případy šetří příslušná obvodní oddělení.

komisař Bc. Ladislav Mareš

16. 12. 2011

vytisknout  e-mailem