Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontrola cizinců

Cizinecká policie spolu s pracovníky z Oblastního inspektorátu práce  

     pro Středočeský kraj a z Celného úřadu Benešov si posvítili včerejšího dne na cizince. Šli prověřit jednu firmu na Dobříšsku, kde pracují cizí státní příslušníci. Při akci bylo zkontrolováno přes padesát osob, a to z Ukrajiny, Mongolska, Moldávie a Polska.
     Policisté se zaměřili na ověřování totožnosti, na kontrolu pasů, povolení k pobytu a pojištění. Šlo o to, zda jsou tyto doklady platné, mají je cizinci u sebe a také zda nejsou osoby v pátrání. Pracovníci Inspektorátu práce a celníci sledovali pracovní povolení, pracovní smlouvy a další věci týkající se pracovně právních vztahů. Ze strany cizinecké policie a celní správy nebylo zjištěno žádných pochybení. Inspektorát práce shledal pouze drobné chyby v náležitostech pracovních smluv, na věc byl zaměstnavatel cizinců upozorněn, obešlo se to však bez jakékoli sankce.
     Cizinecká policie - Oddělení pobytových kontrol se zaměřuje na cizince neoprávněně pobývající na území České republiky a na dodržování podmínek jejich vstupu a pobytu u nás, např. zda plní účel pobytu. Dále řeší i problematiku v oblasti nelegálního zaměstnávání. Hlídky kontrolují i různé ubytovny, stavby, provozovny či kluby.

23. srpna 2012, pro. Bc. Monika Schindlová, DiS.

ověřování totožnostiověřování totožnosti

vytisknout  e-mailem