Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly v chatových oblastech

Policisté pracují již jedenáct let na projektu prevence kriminality.  

     Vloupání do objektů, které jejich majitelé navštěvují pouze v rekreační sezóně představuje problém, který se týká řady oblastí naší republiky, proto kladenští policisté již jedenáct let pracují na projektu prevence kriminality "Ochrana rekreačních objektů", který se zabývá touto problematikou.

      Policistky preventivně informační skupiny společně s kolegy z Obvodního oddělení v Unhošti a ze skupiny služební kynologie provedly další preventivní akci v chatových oblastech na Unhošťsku. Do tohoto preventivního opatření se zapojili i strážníci Městské policie v Unhošti. Policisté navštívili lokality Dědkův mlýn, Markův mlýn, Roučmídův mlýn, Pohodnice a Družec - Veselov. Vzhledem k tomu, že jsou již nemovitosti určené k rekreaci hojně obydleny, diskutují policisté s majiteli chat. Doporučují jim vhodná zabezpečení objektů a přijímají od nich poznatky, týkající se pohybu rizikových osob ve výše uvedených osadách.

    Rádi konstatujeme, že rekreanti policejní hlídky vítají s nadšením a živě s ochránci zákona diskutují. Preventivní akce tohoto charakteru budou pokračovat i v následujících měsících. 

    Věříme, že tento program přispěl ke zkvalitnění informací, které se k majitelům chat, či chalup v oblasti zabezpečení dostaly a snížil tak rapidně nárůst trestné činnosti v chatových oblastech.

nprap. Michaela Nováková

4.6.2012

vytisknout  e-mailem