Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lákadlo pro zloděje

Ponechané věci ve vozidle se staly opět snadnou kořistí nepravého majitele 

     Policie neustále upozorňuje řidiče a jejich spolujezdce, aby při odchodu z vozidla neponechávali alespoň na viditelných místech své věci, neboť jsou velkým lákadlem pro zloděje. Pachateli při své zručnosti postačí pouze několik minut, aby vnikl do vozidla a opomenuté věci odcizil. Ve většině případů ještě způsobí značnou škodu na vozidle. Každou takovou nepozornost umí zloděj využít ve svůj prospěch a vystavené věci v zaparkovaném a opuštěném vozidle bývají snadnou kořistí. V těchto dnech policisté prošetřují dva nové případy krádeže vloupáním do vozidla a odcizením věcí.

   V dopoledních hodinách dne 23. prosince 2011 bylo oznámeno na linku 158, že došlo k vloupání do vozidla, které bylo zaparkované v ulici Záfortenská ve Slaném. Neznámý pachatel za užití násilí vnikl do vozidla Dacia a odcizil zde volně položenou kabelku s peněženkou a finanční hotovostí 7 000,-Kč a doklady. Při vniknutí pachatel poškodil vozidlo a způsobil škodu ve výši 1 500,-Kč. Celkem vzniklá škoda činila 8 800,-Kč.

   V době mezi 23. až 24. prosincem 2011 v Kladně v ulici O. Peška násilným vniknutím pachatel poškodil vozidlo Fiat a odcizil zde autorádio a navigaci. Majitelce vznikla na odcizených věcech škoda ve výši 6 500,-Kč a poškozením 4 500,-Kč.

27. prosince 2011

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z prodlouženého víkendu         

Vloupání do jízdárny - mezi 22. a 23. prosincem 2011 došlo v obci Zájezd k vloupání do jízdárny, což bylo oznámeno prostřednictvím linky 158. Dosud neznámý pachatel vnikl bez užití násilí do stájí s koňmi v areálu místní jízdárny a následně za užití násilí se vloupal do uzavřené místnosti stájí odkud odcizil jezdecké pákové uzdění a jezdecké řemení. Svým jednáním pachatel způsobil škodu ve výši 6 500,-Kč, z toho škoda na poškození zařízení činila 1 500,-Kč. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.   

Odcizené vozidlo - v době mezi 23. až 24. prosincem 2011 odcizil neznámý pachatel osobní vozidlo značky Renault Thalia, bílé barvy, které bylo zaparkováno v Kladně v Americké ulici. Způsobená škoda je ve výši 205 000,-Kč. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem