Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lidé jsou nepoučitelní

Vloupání do osobních aut  

 
         Policisté neustále varují a upozorňují občany jak se mají chovat, aby jejich bezpečnost a bezpečnost jejich věcí nebyla ohrožena. Neustále jsou ve sdělovacích prostředcích zveřejňovány mimo jiné i případy krádeží věcí z osobních automobilů, ale občané jsou nepoučitelní. Policisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD stále řeší případy vloupání do osobních motorových vozidel.
 
Několik aktuálních případů:
         V době od 7.3.2012 17:40 do 7.3.2012 17:50 dosud neznámý pachatel v katastru obce Brandýs nad Labem před obchodním domem Lidl rozbil skleněnou výplň u předních pravých dveří u osobního vozidla a z něj následně odcizil tašku s notebookem a pracovní dokumenty v hodnotě 10 300,-Kč. Poškozenému vznikla škoda odcizením ve výši 10 300,-Kč a škoda poškozením ve výši 4000,-Kč.

 
         V době od 8.3.2012 18:50 do 8.3.2012 19:00 v katastru obce Čelákovice na parkovišti před obchodním domem Billa neznámý pachatel rozbil levé zadní okna u uzamčeného osobního vozidla a následně z něj odcizil notebook a další věci. Svým jednáním způsobil škodu odcizením ve výši 25.000,-Kč a škodu poškozením ve výši 4.500,-Kč
 
         Policisté Obvodního oddělení Úvaly šetří případ vloupání do osobního vozidla v katastru obce Květnice. Neznámý pachatel dne 08.03.2012 v době od 18:00 hod do 19:00 hod nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň pravých zadních dveří, čímž způsobil škodu na poškození ve výši 15.000,-Kč. Vnikl do vozidla a zde z prostoru pod sedadlem spolujezdce odcizil koženou tašku na notebook v hodnotě 2.500,-Kč.
 
Pamatujte! Auto není trezor!
 
         Ne nadarmo se říká, že příležitost dělá zloděje. Nevystavujte proto na viditelných místech, sedadlech a odkládacích plochách vozu, drahé věci (fotoaparáty, audio a video techniku, mobilní telefony), neodkládejte zde kufříky, aktovky ani kabelky. Nenechávejte zde tašky, a to ani prázdné, i ony mohou být motivem pro poškození vašeho vozu. Vestavěná autorádia chraňte dostupnými možnostmi, využívejte jejich ochranných prvků a funkcí (odnímání ovládacího panelu, vyjmutí zásuvkového typu autorádia).
 
 
 
por. Bc. Markéta Johnová
 

vytisknout  e-mailem