Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lstí okradl starší manžele

Podvodník za účelem falešného přeplatku vnikl do domu a okradl 80 leté stařečky o finanční hotovost.  

     V dopoledních hodinách dne 20. ledna vnikl lstivě  do domu 80 letých manželů ve Slaném v Nosačické ulici neznámý pachatel za falešným účelem navrácení peněz za vodu. Požadoval rozměnění 5 000,-Kč bankovky, aby manželům mohl vrátit přeplatek za vodu ve výši 1 000,-Kč. Důvěřivý stařík odešel i s neznámým mužem do sklepa , kde měl uschovány peníze. Pachatel uložené bankovky z místa všechny vzal a utekl pryč. Celkem odcizená částka činí 19 000,-Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže.

Popis pachatele - muž ve věku přibližně 30 - 35 let, vysoké statné postavy asi 185 cm, hnědé vlasy, mluvící česky bez přízvuku.

Oděv - dlouhý černý kabát, na ramenou kabátu všitá jiná látka, čepice bez kšiltu.

 

Policie opětovně varuje občany,aby si dávali pozor na podvodníky a vyzývá zejména starší spoluobčany k vysoké obezřetnosti vůči různým návštěvníkům, kteří zazvoní u dveří jejich bytů  nebo rodinných domků. Jedná se například o falešné pracovníky různých firem, zástupce loterií, zásilkových obchodů, či podomní prodejce, kteří nabízejí vždy nějaké zboží. Výsledkem jejich jednání však není avizovaný odečet plynu, či vody, ani žádný výhodný obchod, ale trestný čin, jak uloupit v nestřeženém okamžiku finanční částku nebo cenné věci. Důvěřiví občané tak často přicházejí o úspory, šperky a ostatní cennosti.

 

vytisknout  e-mailem