Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na trojici zlodějů „spadla klec“

Od října loňského roku až do ledna se tři muži z Mladoboleslavska dopustili nejméně čtrnácti vloupání nebo pokusů vloupání do prodejen a restaurací na různých místech okresu.  

     Tři zloději ve věku od dvaceti do sedmadvaceti let se mimo jiné v říjnu vloupali do prodejny potravin v Plužné, kde ukradli peníze, cigarety i cukrovinky. V Kosmonosích se v prosinci vloupali do restaurace U Čonků, v Bakově nad Jizerou do restaurace Na Rychtě. V polovině prosince se pokusili znovu vloupat do prodejny v Plužné a když se jim to v jednom případě nepodařilo, dokonali vloupání následující den. Ukradli pokladnu, cigarety a další zboží. Nezvaní hosté navštívili také prodejnu ve Velkých Všelisech a Nemyslovicích a pokusili se vloupat i do prodejny v Chotětově. V Židněvsi se začátkem ledna pokusili vloupat do restaurace Satelit a vloupali se do nedaleké prodejny potravin. Tam také při útěku odhodili pokladnu i s penězi. Celková škoda, kterou zloději svým jednáním způsobili, je vyšší než 200 tisíc korun.
     Policisté podezřelou trojici zadrželi počátkem tohoto týdne bezprostředně po vloupání do Hostince v Čejeticích. Kde ukradli několik lahví alkoholu, cigarety a zapalovače. Všichni tři podezřelí se relativně nedávno vrátili z výkonu trestu odnětí svobody. Poslední v říjnu loňského roku, kdy také společně začali vykrádat prodejny a restaurace. Všichni byli obviněni z krádeže a poškozování cizí věci, jeden z pachatelů navíc z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Na zlodějské výpravy totiž parťáky vozil v autě, ačkoli nevlastní příslušné řidičské oprávnění. Policisté podali na všechny tři státnímu zástupci návrh na uvalení vazby. U jednoho z nich státní zástupce tento návrh akceptoval, dva propustil a jsou dále stíháni na svobodě. O uvalení vazby na posledního z obviněných rozhodne soud.

vytisknout  e-mailem