Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva ZŠ Masarykova v Kutné Hoře

V uplynulých dnech v dopoledních hodinách policistka z preventivně informační skupiny Policie České republiky Kutná Hora por. Mgr. Vendulka Marečková a policistka z Obvodního oddělení Kutná Hora prap. Gabriela Chvojková navštívili děti prvních, druhých a třetích tříd ZŠ Masarykova v Kutné Hoře.  

     Besedy byly zaměřeny nejen na práci a úkoly Policie ČR, ale i na bezpečnost dětí při správném přecházení vozovky a celkovou bezpečnost v silničním provozu. Děti měly možnost se seznámit se základní výstrojí a výzbrojí policisty a z kamarádského a odpovědného přístupu policistek zjistily, že policista je opravdu jejich kamarád, neboť jen opravdový kamarád dbá na jejich bezstarostné a šťastné dětství bez zbytečných úrazů, kterým lze mnohdy předcházet, v tomto případě důslednou prevencí při práci s dětmi.
      Policistky poskytly dětem mnoho cenných rad a doporučení , zmínily jednotlivé aspekty týkající se šikany, problematiky drog a jiných závislostí, mezilidských vztahů a dopravní výchovy. Upřímné poděkování a uznání ze strany dětí a jejich pedagogů bylo policistkám milým zakončením. V konečném závěru byla dětem přislíbena možnost jejich osobní návštěvy na zdejším Obvodním oddělení Policie ČR Kutná Hora.

ZŠ MasarykovaZŠ Masarykova
ZŠ Masarykova 2ZŠ Masarykova 2

 

por. Mgr. Vendulka Marečková

19. 4. 2012

vytisknout  e-mailem