Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehodovost na Příbramsku

Od začátku roku do konce listopadu se stalo na Příbramsku  969 dopravních nehod,  

     to je o 231 více než za stejné období loňského roku. Statisticky tak vycházejí asi tři nehody denně. Na příbramských silnicích letos zemřelo již 17 osob.
     V měsíci listopadu jsme měli nahlášeno 80 nehod, jeden člověk zemřel, dva byli těžce zraněni a 16 lidí utrpělo lehké zranění. Škoda způsobená na vozidlech dosahovala 3,5 miliónu korun. Na pokutách jsme vybrali téměř 60 tisíc korun.
     Nejčastějšími příčinami havárií byl nesprávný způsob jízdy, dále nepřiměřená rychlost – 8x, minulý měsíc to však bylo ve 20 případech. Přednost v jízdě nebyla dána 12krát a při dvou nehodách sehrálo svou roli hazardování při předjíždění. U čtyř karambolů se zjistilo, že se řidič před jízdou posilnil alkoholem. 22 nehod zavinila lesní zvěř, v říjnu to bylo o sedm méně, srážek se zvěří v těchto chladných měsících přibývá.
     Včerejší den pět řidičů překvapilo mrazivé počasí, sníh a led na silnicích. Škoda způsobená při těchto nehodách přesahovala 350 tisíc korun. V katastru obce Drahlín se dostalo nákladní auto po projetí zatáčky do smyku a přes střechu se převrátilo na bok. V katastru obce Narysov skončil řidič s renaultem také pro projetí zatáčky ve stromě, s lehkým zraněním byl převezen do nemocnice jeden ze spolujedoucích. V lesním úseku v katastru obce Občov skončil po smyku v náletových dřevinách 32letý řidič oplu, tady škoda dosáhla 150 tisíc korun. Další nehoda se odehrála obdobně v katastru obce Klučenice a poslední v Dlouhé Lhotě. Zde havaroval šofér „náklaďáku“ po smyku do před ním jedoucí felicie, při nárazu její řidička a spolujezdec utrpěli zranění lehkého charakteru.
 

4. prosince 2012, por. Bc. Moniika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem