Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněná loupež

Zlatnictví v Říčanech u Prahy 

V úterý 18. září dva maskovaní muži přepadli prodejnu Zlatnictví v Říčanech u Prahy. Krátce po 11 hodině vstoupili do prodejny, přeskočili prodejní pult a v zadní místnosti pod pohrůžkou krátké střelné zbraně donutili prodavačku sednout si na židli, kde ji svázali. Z prodejny muži odcizili šperky za téměř 2 miliony korun. Poté opět přeskočili prodejní pult a utekli.
Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří po příjezdu na místo pečlivě ohledali prodejnu a její okolí a zajistili veškeré stopy. O dva dny později, 20. září dopoledne, zadrželi kriminalisté územního odboru Blansko-Vyškov v okrese Blansko prvního podezřelého, čtyřiačtyřicetiletého muže na ulici i s vozidlem Ford Mondeo, se kterým loupež spáchali. Ještě téhož dne večer zadrželi policisté Zásahové jednotky Středočeského kraje druhého čtyřiatřicetiletého muže v Říčanech. O den později středočeští kriminalisté zahájili proti oběma mužům trestní stíhání pro trestný čin loupeže. V sobotu 22. září Okresní soud pro Prahu – východ poslal oba obviněné do vazební věznice.
Kriminalisté usilovně pátrali po třetím pachateli a dne 1. října v poledne jej zadrželi v okrese Jindřichův Hradec. I jeho kriminalisté obvinili z trestného činu loupeže a ve středu 3. října putoval i tento dvaačtyřicetiletý muž za svými komplici do vazby.
Při provedené domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor a pozemků kriminalisté zajistili převážnou část odcizených šperků a plynovou pistoli, kterou muži použili při loupeži na zastrašení prodavačky. Obvinění muži se poznali při předchozím výkonu trestu, který si odpykávali za majetkovou trestnou činnost. 
V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na 5 až 12 let.
 
mjr. Soňa Budská
4. 10. 2012
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

plynová pistole

plynová pistole 

Detailní náhled

zlaté šperky

zlaté šperky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem