Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Osmačtyřicet hodin na Příbramsku

Noční razie na výrobce a prodejce drog!  

     V síti kriminalistů uvázl osmatřicetiletý muž z Dobříšska. Dnes bylo proti němu zahájeno trestní stíhání. Dotyčný byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V jeho domě bylo nalezeno veškeré náčiní na výrobu pervitinu, jednalo se např. o odkalovače, kádinky, pinzety, váhy i léky a chemikálie. Zboží vyráběl již několik let, to pak prodával různým osobám v Příbrami a na Dobříšsku. Nyní tomuto výtečníkovi hrozí, že bude ve vězení až pět let.
     Policistům málokdy někdo oznámí či je upozorní na to, že ví o nějakém výrobci nebo prodejci drog, ti jsou spíše objeveni operativní činností kriminalistů. Od začátku letošního roku do konce července ale již bylo objasněno 11 případů tohoto trestného činu.

     Chvilkovou nepozornost obratně využil zloděj, který odcizil dne 31. srpna kolem poledne v čínské restauraci v Žežické ulici v Příbrami mobilní telefon. Jeho majitel jej měl v kapse mikiny, kterou si svlékl a přehodil přes opěradlo židle. Způsobená škoda činí 3 tisíce korun.
     Kapsáři vyhledávají právě místa, kde se pohybuje větší množství lidí, např. nákupní centra, hromadné dopravní prostředky, sportovní či kulturní akce. Využívají nedbalého zacházení lidí se svým majetkem. Samotná krádež bývá blesková, pečlivě nacvičená. Často okradený zjistí až mnohem později i na zcela jiném místě, že ke krádeži došlo. Muži by tak neměli nosit peněženky v zadních kapsách u kalhot. Peníze a doklady by měly být odděleně a rozhodně u platební karty nenosit napsaný PIN. Ženy by neměly mít cennosti navrchu tašek či kabelek, a ty by měly nosit pokud možno u těla. Zavazadla by neměla být spouštěna z dohledu, nenechávat je např. v nákupních vozících nebo v restauracích bez kontroly.

     Posledního srpna bylo sděleno obvinění téměř dvacetiletému muži z trestného činu krádeže. Dne 21. června jej zastavila hlídka policie u bazaru v ulici Čs. Armády v Příbrami. Dotyčný vedl vedle sebe jízdní kolo, při dotazu k původu věci uvedl, že jej prý našel někde pod Svatou Horou. Nyní mu hrozí až dva roky ve vězení.

     V lednu bylo vykradeno v Sedlčanech v Nádražní ulici vozidlo, zmizely z něj doklady a platební karta. Z té zloději vybrali v bankomatu v Sedlčanech a poté i v Příbrami celkem v osmi případech 36 tisíc korun. Šetřením se podařilo policistům odhalit podezřelé, a to dvaatřicetiletého a pětadvacetiletého muže. Dne 1. září bylo tedy oběma sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

     Do mostů narazili ve středu dva řidiči, které zaskočilo nevlídné počasí. Nejdříve, asi ve čtyři hodiny odpoledne, čtyřiačtyřicetiletý řidič dostal v katastru obce Počáply na mokré vozovce smyk a narazil do zábradlí mostu. Celkem byla škoda odhadnuta na 50 tisíc korun. Druhá dopravní nehoda se stala o pár hodin později na Milínsku. Průjezd levotočivou zatáčkou nezvládl dvaadvacetiletý řidič fabie. Také dostal smyk a narazil do ocelového zábradlí. Vůz však tentokrát skončil na střeše. Ke zranění naštěstí nedošlo. Škoda se vyšplhala v tomto případě na 104 tisíce korun.

     Pětapadesátiletý řidič nákladního vozidla si řádně nezkontroloval dotažení matic u kol, a to se mu vymstilo. Včera asi hodinu po poledni se totiž na Dobříši, po projetí přes železniční přejezd, kolo za jízdy uvolnilo a narazilo do protijedoucího mondea. Druhé kolo se upadlo asi po 50 metrech a rozbilo výlohu autosalonu. Hmotná škoda byla odhadnuta na 21 tisíc korun.

     Lehké zranění utrpěl jednačtyřicetiletý řidič fiatu. Ten projížděl katastrem obce Tochovice dne 2. září odpoledne. Při jízdě však nezvládl řízení vozidla, nejprve sjel vpravo mimo vozovku, následně přejel do silničního příkopu na druhé straně komunikace, a poté se vůz několikrát převrátil přes střechu. Při dopravní nehodě byla způsobena škoda 30 tisíc korun.

 

vytisknout  e-mailem