Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelé vozidlo

Praha venkov – východ S odcizenými značkami, v kradeném vozidle se zákazem řízení a neznámou bílou krystalickou látkou zadrženi policisty.  

V minulém týdnu policisté z Obvodního oddělení Brandýs nad Labem vyjížděli do Přezletic, kde se mělo pohybovat podezřelé vozidlo. Po příjezdu na místo zjistili, že se uvnitř nacházejí dvě osoby a registrační značky umístěné v přední i zadní části patří na úplně jiné vozidlo, z kterého byly odcizeny. Při dalším prověřování všech identifikačních znaků, původu a vlastníka se nakonec ukázalo, že je kradené. Osmadvacetiletý řidič dokonce sedl za volat a řídil, i přestože má platný zákaz řízení motorových vozidel. Tímto svým jednáním se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na místě provedl přivolaný kriminalistický technik ohledání místa činu a psovod se služebním psem zjišťoval, zdali se ve vozidle nenacházejí omamné a psychotropní látky. Policejní pes uvnitř auta nalezl v tašce sáček s bílou krystalickou látkou, která byla taktéž zajištěna a zaslána k dalšímu zkoumání.

Policisté osmadvacetiletého muže obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a v případě, že bude prokázáno dvojici odcizení vozidla pak obviněnému i jeho devětadvacetileté spolujezdkyni hrozí za trestný čin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Eva Kropáčová

21.9.2016

vytisknout  e-mailem