Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté kontrolovali řidiče

Někteří stále nerespektují pravidla  

     Přes sto přestupků zjistilo třicet čtyři policistů při dopravně-bezpečnostních akcích, které se na Benešovsku uskutečnily 7. a 18. srpna.
 

     Policisté se zaměřili nejen na kontrolu dokladů potřebných k řízení motorového vozidla, ale také na užívání bezpečnostních pásů, svícení za jízdy, ale i na technický stav vozidel. Svou pozornost také soustředili na pátrání po pachatelích trestné činnosti, hledaných osobách, odcizených motorových vozidlech a věcech.
 

     V průběhu těchto dvou dnů policisté zkontrolovali celkem 482 vozidel a zjistili 112 přestupků v dopravě. Z nich na místě v blokovém řízení projednali 53 a vybrali za ně téměř jednačtyřicet tisíc korun. Porušení rychlosti zjistili v 63 případech, nepoužití bezpečnostních pásů pak řešili u 10 řidičů a 5 vozidel nebylo v řádném technickém stavu.
     Dechovými zkouškami ještě policisté odhalili 5 řidičů jedoucích pod vlivem alkoholu. Čtyři případy šetřili jako přestupky, jeden pak kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Čtyřiačtyřicetiletému řidiči vozidla Peugeot totiž elektronický přístroj při dechové zkoušce naměřil hodnotu 1,35 promile alkoholu v dechu. 
     Z dalšího trestného činu, tentokrát řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, je podezřelý dvacetiletý řidič, kterého policejní hlídka kontrolovala v Benešově v Čechově ulici. Vozidlo řídil i přesto, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění.
     Muže v celostátním pátraní zadrželi týnečtí policisté. V pozdních nočních hodinách navštívili bar v rekreačním areálu v obci Měřín. Na třiatřicetiletého muže Okresní soud v Benešově vydal v únoru letošního roku příkaz k zatčení. O několik hodin později ho policisté na pokyn benešovského soudce převezli do pražské vazební věznice.
 

vytisknout  e-mailem