Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté mezi seniory

Mezinárodní den seniorů 

 

          Minulý týden se v Úvalech sešli senioři, aby oslavili Mezinárodní den seniorů. Mezi ně zavítali i policisté obvodního oddělení Úvaly, vedoucí oddělení npor. Bc. Radislav Geruth a nprap. Radek Baroch a por. Mgr. Markéta Johnová z Preventivně informační skupiny. Staří lidé se často stávají terčem zájmu kapsářů, podvodníků i násilníků. Zranitelnější jsou i v silničním provozu. Senioři byli seznámeni s kriminalitou, s kterou se mohou setkat ve své obci a blízkém okolí, zejména s problematikou podomních obchodníků a nejrůznějších předváděcích akcí .

          Zhruba čtyřicítka přítomných si vyslechla cenné rady, doporučení i osobní zkušenosti vyplývající z výkonu policejní služby. Cílem besedy bylo, aby se senioři sami zapojili do prevence trestné činnosti, chovali se zodpovědně, nedávali svým chováním a jednáním šanci různým zlodějům a podvodníkům, kteří spoléhají na jejich přirozenou vlastnost pomoci druhému.

          Policisté se seniory pobesedovali a předali jim několik cenných rad a doporučení zejména z těchto oblastí:

  • Jak se chránit před okradením                                                 

    Úvaly.jpgÚvaly.jpg

  • Jak předcházet riziku přepadení

  • Jak se vyhnout podvodu

  • Jak se chovat v silničním provozu


 

          Policisté byli na závěr odměněni potleskem. Odpoledne se velmi vydařilo, všichni odcházeli domů spokojení, plní zážitků a dojmů.

vytisknout  e-mailem