Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté v mateřské škole

Děti si prohlédly auto 

     Do Mateřské školy v Pyšelích zavítali 25. října v dopoledních hodinách policisté. Policistka z benešovské preventivně informační skupiny si s předškoláky nejdříve popovídala o policii a o tom, jak vypadá policejní služba. Ukazovala přitom dětem názorné obrázky policistů z různých služeb, jako například dopravní policisty, psovody, policisty jízdní policie a další.
 

     Poté hovořila o silničním provozu, o tom, jak se v něm mají správně a bezpečně děti pohybovat. Připomněla jim jedno důležité pravidlo, které v silničním provozu platí: vidět a být viděn. To názorně ukázala na reflexním vestičkách, proužcích, samolepkách a dalších prvcích. Nezapomněla přitom samozřejmě ani na dopravní značky.
 

obrázek, který dostala policistka

     Mezitím do školky přijel služebním vozem policista z Obvodního oddělení v Čerčanech. Děti se oblékly a na parkovišti před školou si auto mohly prohlédnout a sednout si do něj. Vyzkoušely si dechovou zkoušku a kdo měl zájem, tak také neprůstřelnou vestu.
 

     I když počasí moc nepřálo a byla zima, nikomu z dětí ani dospělých to nevadilo. V závěru policistka dětem rozdala drobnou odměnu. Jeden předškolák pro ni měl taky dárek, dostala od něj krásný vlastnoručně namalovaný obrázek.
 

 

 

por. Bc. Zuzana Stránská

25. říjen 2011

vytisknout  e-mailem