Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zajistili cizince

Přicestovali nelegálně  

     Devět cizinců zajistili 15. října v podvečerních hodinách na benzinové čerpací stanici Naháč benešovští policisté.


     Ten den přes Českou republiku projížděl šestapadesátiletý řidič bulharského kamionu s plachtovým návěsem. Jak později při výslechu za účasti tlumočnice uvedl, vyjel z bulharské Sofie a pokračoval přes Maďarsko, Slovensko, Česko a směřoval do Holandska. Na dálnici D1, nedaleko benzinového čerpadla Naháč, slyšel bouchání na přední kovové čelo návěsu. Protože si myslel, že se jedná o poruchu auta, tak zastavil na benzince. Šel se podívat na návěs a přitom zjistil, že má v kamionu několik neznámých mužů.

vozidlo, ve kterém cizinci cestovali
     Prodavačky benziny na jeho požádání zavolaly na linku 158. Operační středisko na místo okamžitě vyslalo motorizované hlídky z Obvodního oddělení Sázava, Čerčany a Vlašim. Dále dopravní policisty, výjezdovou skupinu a policisty z cizinecké policie - oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort.


     Šetřením na místě policisté zjistili, že v návěsu cestovalo devět mužů. Dva pocházeli z Pákistánu a sedm z Afghanistánu a mluvili třemi nářečími - Dari, Paštu a Urdu. Byli mezi nimi navíc dva, kterým ještě nebylo osmnáct let.


     Policisté na místě provedli potřebné úkony a cizince předali kolegům z cizinecké policie, kteří pokračovali v prošetřování události. Muže poté  umístili do zařízení pro zajištění cizinců v Bělé Jezové a zahájili s nimi správní řízení. 
 

pohled dovnitř vozidla

 

por. Bc. Zuzana Stránská

19. říjen 2011

vytisknout  e-mailem