Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přepadený taxikář

Praha venkov – východ Policisté muže zadrželi krátce po přepadení. 

V neděli 4. září krátce po jednadvacáté hodině večerní přijali operátoři tísňové linky oznámení o přepadení, ke kterému došlo na parkovišti u supermarketu v Brandýse nad Labem. Osmadvacetiletý pachatel vysvlečený do půl těla přistoupil k vozidlu taxi, v němž zrovna řidič přepočítával tržbu. Pod pohrůžkou násilí si opakovaně vyžádal vydání finanční hotovosti a své výhrůžky umocňoval lomcováním vozidla. V okamžiku, když strčil ruku skrz otevřené okénko na volant, taxikář prudce otevřel dveře, kterými udeřil pachatele a z vozidla ve strachu o svůj život vyběhl na ulici. Pachatel poté naskočil do auta a snažil se s ním odjet pryč, to se mu naštěstí nepovedlo. Třiašedesátiletý přepadený muž bezprostředně poté zavolal na tísňovou linku a navedl policisty na místo, kde pachatele naposledy viděl. Policisté na základě popisu od poškozeného během velmi krátké chvíle osmadvacetiletého cizince zadrželi a převezli na policejní služebnu. Provedenou orientační dechovou zkouškou bylo zjištěno, že je pod vlivem alkoholu, přičemž naměřená hodnota dosáhla bezmála dvou promile.

Po převezení na policejní služebnu v Brandýse nad Labem se lupič choval velmi agresivně a dokonce poškodil zařízení v čekárně pro občany. Celková škoda na poničeném zařízení je několik tisíc korun.

Kriminalisté na základě provedených výslechů všech zúčastněných osob, svědků a po zadokumentování veškerých důkazních materiálů cizince obvinili z trestného činu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. Ve věci také podali podnět s návrhem na vzetí do vazby.

 

por. Bc. Eva Kropáčová

7.9.2016

vytisknout  e-mailem