Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Převrácený kamion

Dopravní nehodu kamionu s naftou vyšetřovali policisté DI Mělník 

 

       Dne 5. března 2009 před patnáctou hodinou došlo na silnici č. III/24050 nedaleko Křivenic k dopravní nehodě mezi nákladním auotomobilem MAN s návěsem, převážejícím motorovou naftu, který řídil dvaatřicetiletý muž a vozidlem Renault, které řídila čtyřiadvacetiletá žena.

     K nehodě došlo tak, že řidič kamionu jel ve směru od Dolních Beřkovic na Křivenice. nedaleko před touto obcí se vyhýbal protijedoucímu nákladnámu automobilu, přičemž sjel s vozidlem více k pravému kraji vozovky. Plně se nevěnoval řízení a vjel pravou částí vozu mimo komunikaci do silničního příkopu. Ve snaze dostat se zpět s kamionem na vozovku, strhl řízení vlevo. následně na komunikaci vyjel, zde ale dostal smyk, přejel do protisměru, kdeš došlo ke střetu jeho vozidla se zadní částí protijedoucího vozu Renault. Dále vyjel kamion ve smyku mimo komunikaci, kde se střetl s listnatým stromem a návěs se převrátil na pravý bok přes celou šíři vozovky. Poté došlo k úniku přesně nezjištěného množství převážené nafty na vozovku a zčásti i do jejího okolí.

     Při nehodě nedošlo ke zranění osob, předběžná škoda na vozidlech, vozovce a převážené naftě byla vyčíslena na cca 1 100 000,-Kč. Alkohol byl na místě u řidičů vyloučen orientační dechovou zkouškou. Přesná příčina dopravní nehody, míra jejího zavinění a výše škody jsou nadále v šetření mělnických dopravních policistů.


vytisknout  e-mailem