Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči, dbejte zvýšené opatrnosti

KLADENSKO - Někteří řidiči nepřizpůsobili jízdou vzhledem nepříznivému počasí a došlo k dopravním nehodám. 

Kladenští dopravní policisté za čtyřiadvacet hodin služby vyjížděli k deseti dopravním nehodám na území kladenského okresu.

Vzhledem k nepříznivému deštivému počasí někteří řidiči opomenuli přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a nebo se plně nevěnovali řízení. Svou riskantní jízdou a bezohledností  způsobili několik dopravních nehod.

Jednalo se o dopravní nehody při kterých došlo ke střetu osobních vozidel, motocyklu a osobního vozidla, nákladního vozidla, které skončilo mimo pozemní komunikaci a nebo osobní vozidla, která se  střetla se zvěří. Při jedné z dopravních nehod sehrál roli alkohol za volantem. Při těchto dopravních nehodách byly zraněny celkem tři osoby lehce.

Jedna z těchto již zmiňovaných dopravních nehod je havarující kamion sjetím mimo komunikaci.

Dopravní policisté kladenského inspektorátu vyjížděli třicet minut po půlnoci dnes 17. června 2016 k dopravní nehodě, která se stala na silnici č.1/16 nedaleko obce Velvary.

Třiceti čtyřletý řidič nákladního vozidla pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky v nepříznivém deštivém počasí a sjel s vozidlem mimo pozemní komunikaci do pole. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému ohrožení jiné osoby ani vozidla, neboť v danou chvíli projížděl po silnici sám. Ani řidič neutrpěl žádné zranění.

Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla negativní a alkohol byl ihned na místě dopravní nehody vyloučen.

Vzhledem k brzkým ranním hodinám zde nebyla omezena průjezdnost a později byl provoz řízen kyvadlově. Při vyprošťování nákladního vozidla v ranních hodinách mezi půl šestou až půl sedmou hodinou byla pozemní komunikace uzavřena, neboť se zde prováděly vyprošťovací práce těžkou technikou.

Policie opět upozorňuje řidiče, aby dbali zvýšené obezřetnosti při usednutí za volant a vždy se plně věnovali řízení. Především při nepříznivém počasí je zapotřební přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky  a uvědomit si, že nejen v nočních hodinách, ale i při deštivém počasí je snížená viditelnost. Bezohlední řidiči svou riskantní jízdou a chováním ohrožují na pozemních komunikacích nejen své zdraví, ale životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.

 

 

nprap. Jana Šteinerová     

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. června 2016

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda kamionu na Velvarsku

Kamion sjetý mimo silnici 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamionu na Velvarsku

Havarující kamion v poli 

Detailní náhled

Dopravní nehoda se zvěří

Poškozené vozidlo po střetu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda se zvěří

Sražená srna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem