Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči nedodržovali rychlost

Policisté jim ukládali pokuty  

     Celkem 34 přestupků v dopravě zjistili policisté při dopravně bezpečnostní akci, která se na Benešovsku uskutečnila 24. února v době od osmi do šestnácti hodin.


     Devět policistů z dopravní policie a policisté z Obvodního oddělení v Čerčanech a ve Voticích se zaměřili na dodržování a respektování dopravního značení, používání bezpečnostních pásů a dalšího dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policisté na pokutách vybrali celkem 17.700 korun. Dechovými zkouškami nezjistili žádného řidiče pod vlivem alkoholu.

dechová zkouškadechová zkouška


     Jedna z dopravních hlídek měřila na silnici první třídy č. 3 rychlost projíždějících vozidel. Na dvou stanovištích policisté odhalili osm řidičů, kteří nedodrželi stanovenou rychlost 90 kilometrů v hodině. Na Tužince během jedné hodiny uložili čtyři pokuty ve výši 4.700 korun. Radar pěti vozidlům naměřil rychlost 105,108, 118, 123 a 135 kilometrů v hodině. Na druhém stanovišti u obce Radošovice pak nepovolenou rychlost radar naměřil dalším několika řidičům. Policisté za přestupky na místě vybrali celkem 9.500 korun.


      Votičtí policisté řidiče kontrolovali na železničním přejezdu u Voračic a na silnici první třídy č. 3, na sjezdu ze silnice druhé třídy č. 18. Jednalo se o místa, která jsou osazená dopravní značkou, Stůj, dej přednost v jízdě. Řidičům policisté uložili osm pokut za 2.600 korun.


     Devět pokut za 2.800 korun uložili čerčanští policisté řidičům, které kontrolovali na silnici první třídy č.3 v místech zv. Na Pyšelce a také v Čerčanech. Řidiči například špatně parkovali, nebyli za jízdy připoutaní bezpečnostními pásy nebo neměli rozsvícená světla.

      Bezpečnostní akce budou na Benešovsku probíhat i v následujících měsících.

 

vytisknout  e-mailem