Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S alkoholem za volantem?!

Způsobil dopravní nehodu 

     Naštěstí bez zranění se obešla dopravní nehoda, kterou způsobil třiašedesátiletý řidič VW Jetta, když nerespektoval dopravní značku dej přednost v jízdě a vjel na hlavní pozemní komunikaci, kde v tu chvíli projížděl Citroen řízený třiatřicetiletým mužem, který už nedokázal střetu zabránit.

     Policisté při odborném měření detekčním přístrojem Dräger zjistili přítomnost alkoholu u řidiče osobního motorového vozidla značky Volkswagen ve výši 0,10 promile v dechu. Následným odborným měřením byla zjištěna výše 0,07 a 0,06 promile v alkoholu. Řidič uvedl, že v současné době užívá kapky zn. Bromhexin na léčbu kašle. Dechová zkouška u druhého řidiče byla negativní.

     Celková škoda činí sto dvacet pět tisíc korun.

     Jiný řidič byl kontrolován policejní hlídkou v obci Vlkovec, kde ho policisté zastavili při běžné dopravní kontrole. V hlídkou zastaveném vozidle Škoda Favorit byl provedeným odborným měřením na alkohol přístrojem Dräger kontrolován sedmatřicetiletý muž, který toto vozidlo řídil.

     Naměřená hodnota promile alkoholu v dechu byla 0.67. Po opakovaném odborném měření bylo naměřeno 0,65°%. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a nepožadoval odborné vyšetření krve nebo moči.

     Policistům přiznal, že u oběda neodolal a dal si dvě jedenácti stupňová piva.

policista stavípolicista staví


     Pokud se i vy chcete u oběda zchladit dobrým mokem, raději odolejte, a místo alkoholického nepohrdněte nealkoholickým pivem.

     Pokud usednete za volant po požití alkoholu jsou vaše smysly oslabeny a vaše reakce tím zpomaleny.

     Tímto jednáním se dopouštíte přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, nebo trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.



 

vytisknout  e-mailem