Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Upozornění pro seniory

Kladenští policisté prošetřují další krádeže starších mužů na veřejnosti 

     Policie opět upozorňuje občany a převážně seniory, aby dbali zvýšené opatrnosti v ulicích Kladna na ženy, které se snaží dostat do blízkosti muže a poté odvést pod různou záminkou jeho pozornost za účelem okradení a získání finanční hotovosti. V předešlých dnech policisté zaznamenali další dva případy, které byly oznámeny na policejních služebnách v Kladně. 

K prvnímu z těchto případů došlo v odpoledních hodinách  dne 14. března 2013 v Kladně u parkoviště na  křižovatce ulic Litevská a Estonská. Neznámá žena zde přistoupila k 71 letému muži z Kladna, kterého nejprve oslovila a následně objala. Poté co se muž bránil slovy, že ji nezná, žena upustila od objetí a odešla neznámo kam. Po několika minutách muž zjištil, že mu ze zadní kapsy kalhot byla odcizena peněženka s finanční hotovostí a doklady. Vzniklá škoda činí 500,-Kč.

Dne 16. března 2013 v 11. hodin byl oznámen na policejní služebně druhý případ, ke kterému došlo během nákupu v obchodním době v Kladně v ulici M. Horákové. Tentokrát přistoupila žena k 72 letému muži pod zámínkou nabídky sexuálních služeb a v průběhu této krátké chvilky poškozenému sáhla do vnější kapsy jeho bundy a odcizila  peněženku s platebními kartami a veškerými doklady. Svým jednáním se dopustila škody ve výši 1 800,-Kč.

Oba dva případy jsou v současné době prošetřovány jako podezření z trestného činu krádeže a ve druhém případě i podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.  Ženy, které se této trestné činnosti dopouští jsou  tmavší pleti, některá z žen má světlejší barvu vlasů. Pachatelky vystupují velmi profesionálně a bez jakýchkoliv zábran. Policisté nyní tyto případy kapesních krádeží páchané na seniorech prošetřují a po pachatelkách intenzivně pátrají. Z těchto důvodů varujeme všechny občany a především muže seniory, aby si dávali pozor na setkání a komunikaci v ulicích města Kladna s těmito vypočítavými zlodějkami.

21. března 2013

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem