Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšná akce

Kontrola na alkohol u nezletilých a mladistvých osob a další činnost v průběhu víkendových dnů. 

Akce zaměřená na kontrolu alkoholu u nezletilých a mladistvých osob

     Slánští policisté provedli v pátek 25. února od 20.00 hodin do následujícího dne 02.00 hodin preventivně bezpečnostní akci zaměřenou na podávání alkoholu nezletilým a mladistvým osobám. Celá tato akce probíhala na teritoriu města Slaného ve vytipovaných restauračních zařízeních, nočních barech a na místní diskotéce. Při kontrolách bylo zadrženo 5 osob, které byly převezeny na policejní služebnu a následně předány rodičům.  Jednalo se o 4 nezletilé osoby a 1 osobu mladistvou. Tato akce se uskutečnila ve spolupráci s pracovníky oddělení sociální péče o díte a se strážníky MP Slaný. V těchto  preventivně bezpečnostních opatřeních budou policisté nadále pokračovat i v dalších měsících. Policisté v současné době budou v těchto případech provádět výslechy  a bude následovat další šetření.

Neukáznění řidiči s alkoholem za volantem

      V dopoledncíh hodinách dne 24. února byla vyslána policejní hlídka do Smečenské ulice v Kladně, kde mělo dojít ke střetu osobního vozidla a sloupu el. vedení a řidič z místa dopravní nehody ujel do místa bydliště, kde vozidlo zaparkoval na  dvoře. Na místě činu byla přítomna MP.  Policisté  se ihned dostavili k místu dopravní nehody a následně provedli u podezřelého řidiče orientační dechovou zkoušku, která byla 1,40 promile alkoholu v dechu. Podezřelý 41letý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely, odkud byl následující den propuštěn. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

     Několik minut po půlnoci dne 26. února byl ve Slaném, v ulici Brožovského kontrolován při řízení vozidla 28 letý řidič. Policisté provedli u podezřelého muže orientační dechovu zkoušku , která byla 2,10 promile alkoholu v dechu. Tento řidič byl umístěn do policejní cely a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Dne 26. února byl strážníky MP Kladno v Americké ulici v Kladně kontrolován řidič, u něhož byla orientační dechová zkouška 2,01 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána policejní hlídka, která tohoto podezřelého 25 letého muže z okresu Beroun zadržela a eskortovala k lékařskému vyšetření a poté do policejní cely. V současné době je tento řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     V nočních hodinách dne 25. února kontrolovala policejní hlídka řidiče v obci Šlapánice. Podezřelý 34 letý řidič z okresu Litoměřice byl vyzván k orientační zkoušce přístrojem Drugwipe 5+ na přítomnost návykové látky. U této zkoušky vyšel pozitivní  výsledek  a řidič se poté doznal, že před jízdou užil návykovou látku. Dále se podrobil lékařskémuvyšetření a byl propuštěn. 

     Dne 25. února bylo provedeno sdělení  z podezření trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policejní hlídka provedla v Kladně Švermov kontrolu vozidla, které řídil 35 letý muž ze Slaného. U podezřelého řidiče byla provedena orientační dechová zkouška, která byla 3,27 promile alkoholu v dechu. Podezřelý se podrobil lékařskému vyšetření ve slánské nemocnici. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.  

 

Dopadení pachatele při krádeži

     V průběhu měsíce února se ve večerních hodinách vloupali neznámí pachatelé na pozemek bývalého prasečáku v obci Královice na Slánsku. Policisté na linku 158 přijali oznámení a na místo byla ihned vyslána policejní hlídka. Policejním šetřením bylo zjištěno, že pachatelé při vstupu za  užití  násilí se snažili  odcizit el. kabely a dále bylo zjištěno, že značně poškodili přívodní kabel do pojistkové skříně v areálu, kde tak došlo k výpadku WIFI převaděče, který zprostředkovává internetové WIFI připojení pro celou obec Královice. Svým jednáním způsobili celkem škodu ve výši  13 500,-Kč, z čehož poškozením vznikla škoda ve výši 5 000,-Kč.  Jeden z pachatelů byl ihned na místě zadržen policejní hlídkou a byly s ním provedeny prvotní a procesní úkony na policejní služebně. Oba dva pachatelé r. 57 ze Slánska a r. 68 ze Slaného jsou v současné době podezřelí z trestného činu krádeže vloupáním a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Neoprávněné nakládání s osobními údaji

     V brzkých ranních hodinách dne 26. února byla při dopravní činnosti provedena policisty kontrola osoby, která seděla na místě řidiče v odstaveném vozidle v obci Knovíz.  Policisté vyzvali danou osobu k prokázání totožnosti, kdy předložila občanský a řidičský průkaz. Následným operativním šetřením bylo však zjištěno, že se jedná o 33 letého muže z Prahy, který prochází v celostátním pátrání a jsou na tuto osobu vydány příkazy k zatčení OS Praha. Oba průkazy, které tento muž předložil byly jiné osoby. V současné době policie tento případ šetří jako podezření z trestného činu neoprávněné nakládání s osobními údaji. 

 

nprap. Jana Šteinerová

28. února 2011   

 

  

vytisknout  e-mailem