Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhodnocení Ajaxova zápisníku

V měsíci červen 2012 proběhlo ve druhých třídách na základních školách na Kutnohorsku (ZŠ Žehušice, ZŠ Potěhy, ZŠ Zbraslavice, ZŠ Církvice, ZŠ Červené Janovice) celoroční vyhodnocení Ajaxova zápisníku.  

     Policistka z Preventivně informační skupiny Územního odboru Policie České republiky Kutná Hora por. Mgr. Vendulka Marečková navštívila jednotlivé třídy základních škol, kde společně s dětmi a jejich vyučujícími zhodnotili celoroční snahu a zapojení dětí do tohoto preventivního programu.
     Potěšujícím zjištěním se stala skutečnost, že děti Ajaxův zápisník zaujal, pilně si do něj zapisovaly, ale zejména pochopily, že pro své bezpečí i bezpečí svého majetku mohou mnohé učinit samy. Ze strany pedagogů pak bylo potěšující sdělení, že díky „Ajaxovi“ se s dětmi velmi dobře pracuje, je významným obohacením výuky, kterou s tímto programem často i vzájemně propojují. Za celoroční snahu byly děti a jejich pedagogové z rukou policistky odměněny diplomem „Mladý ochránce zákona“.
     Ocenění se ovšem dostalo i na stranu „Policie“ v podobě dlouho trvajícího potlesku a písniček dětí s osobním poděkováním vyučujících s přáním další takové spolupráce, která je chápána jako velmi důležitá, neboť kde jinak začít, než u dětí, jejich životní dráha je teprve v počátcích.

ZŠ CírkviceZŠ Církvice
ZŠ Červené JanoviceZŠ Červené Janovice
ZŠ PotěhyZŠ Potěhy
ZŠ ZbraslaviceZŠ Zbraslavice
ZŠ ŽehušiceZŠ Žehušice

 

27. 6. 2012

por. Mgr. Vendulka Marečková

vytisknout  e-mailem