Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volantem bez dokladů

Měl vysloven zákaz řízení a přesto usedl za volant, ještě stačil na čerpadle natankovat a ujet bez placení. 

     Dne jedenáctého července letošního roku v odpoledních hodinách natankoval řidič osobního vozidla Opel Astra pohonné hmoty v hodnotě cca 700,-Kč na benzinovém čerpadle v Mělnickém Vtelně a následně odjel bez zaplacení. Obsluha věc oznámila na Policii ČR a předala popis muže a vozidla.
      Policejní hlídky z obvodního oddělení Mšeno a Mělník poté zastavili a kontrolovali v Byšicích na silnici I/16 uvedené vozidlo, za jehož volantem zjistili dvaadvacetiletého muže z Trutnovska. Jeho další lustrací bylo zjištěno, že mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let a to od listopadu 2007.
       Muž následoval policisty na jejich služebnu, kde mu bylo následně sděleno podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
      Téhož dne v odpoledních hodinách kontrolovali policisté z dopravního inspektorátu v Byšicích osobní motorové vozidlo Škoda 125L, které řídil pětapadesátiletý muž z Příbramska. Jeho kontrolou bylo zjištěno, že má platný zákaz řízení motorových vozidel na dobu šesti měsíců.
       Policisté mu následně sdělili podezření z výše uvedených trestných činů.
 

vytisknout  e-mailem