Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději chyceni!

Dobříští policisté dopadli ve středu dva zloděje,  

     kteří vnikli v době od října do současné doby celkem do třinácti objektů a způsobili škodu čtvrt milionu korun. Včera jim kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Tito muži ve věku 25 a 26 let nejsou žádná neviňátka, za obdobnou činnost již byli trestáni.
     Specializovali se především na vykrádání chat, osm rekreačních obydlí a také jeden dům na Dobříši neunikly jejich pozornosti. Zavítali do chatové osady Pod Kalouníkem, Na Vlašce, v obci Pouště a Drevníky. Většinou se dovnitř dostávali po vypáčení okenice a rozbití okna. Odnesli si např. pytel brambor, sedm lahví destilátu, cukr, marmelády, telefon, sekery, fotoaparát, bundy, hodinky, psí granule, elektrickou kytaru, stan, samonafukovací matrace.
     Mladší z nich se sám vloupal do baru na Dobříši, a to po vykopnutí skleněné výplně dveří. Vzal zde 100 tisíc korun, dva mobilní telefony a několik kartonů cigaret. Byl také v budově gymnázia, nic však nestihl ukrást, neboť se spustil elektronický zabezpečovací systém. Poškozením však způsobil škodu ve výši 13 tisíc korun. Zašel i do základní školy na Dobříši, hodila se mu kalkulačka, stopky, zahradní nůžky, kladívko a pět tisíc korun v hotovosti. Do jedné vytipované chalupy se mu nepodařilo vniknout. Druhý pachatel sám ještě odcizil z plechové bedny v Dobříši 70 kusů rohlíků. Nyní oběma hrozí, že si pobudou jeden až pět let ve vězeňské cele.

12. dubna 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem