Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Opilý cyklista rozesmál policisty 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení opilých řidičů a vážných dopravních nehod.
 
V pátek 17.  července vyjeli v  ranních hodinách muži zákona do obce Mladějov, kde mělo dojít k zahoření chalupy. Nakonec se ukázalo, že k žádnému požáru nedošlo. Pouze čidlo, které jeho přítomnost ohlásilo, mělo zřejmě poruchu.
V dopoledních hodinách se procházel notně opilý muž středem vozovky v Hořicích. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního opilce, kterého nasměrovala k domovu.
Večer upozornil na lince 158 anonym, že se v Sobotce potuluje parta mladíků snědé pleti v bílém oblečení, která zkouší kliky u dveří rodinných domů. Hlídka na místě nikoho podezřelého nezjistila.
Pohled na opilého cyklistu se naskytl po třiadvacáté hodině v Sobotce na náměstí policejní hlídce. Jednalo se o třiapadesátiletého muže z Prahy, u kterého provedená dechová zkouška prokázala přes 1.5 promile alkoholu. Ani neprotestoval a sám uvedl, že vypil několik piv a jednu vodku. Na svoji obhajobu uvedl, že nikoho na kole neohrožoval, a že se snažil jet při "zdi silnice".
 
V sobotu 18. července vyšetřovali policisté celkem pět dopravních nehod. K nejtragičtější došlo v odpoledních hodinách u obce Kabáty na Hořicku. Při průjezdu pravotočivé zatáčky zde došlo ke střetu vozidel Volkswagen Golf, které řídila čtyřiadvacetiletá žena a Škoda 125 L, které řídil dvaapadesátiletý muž. Při nehodě utrpě řidič škodovky zranění, kterým na místě podlehl. Řidička golfu byla s těžkým zraněm  letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
Po osmé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní motorové vozidlo Renault Twingo, které řídil čtyřiapadesátiletý muž z okresu Jičín. Po předložení všech potřebných dokladů se podrobil i orientační dechové zkoušce. Ta u něj prokázala přes 0.7 promile alkoholu. A tak nejenže o předložené doklady přišel, ale navíc mu policisté zakázali další jízdu.  
V ranní hodinách vypátrala policejní hlídka v Jičíně v Ruské ulici čtyřiatřicetiletého muže, cizího státního příslušníka, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
Po jednadvacáté hodině měli problémy s opilým hostem v jedné z heren v Hořicích. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se o opilce postarali jeho kamarádi, kteří ho odvedli domů.
Následně na to vyjeli muži zákona řešit partnerské neshody do Chomutic. Mladý muž zde nejdříve slovně a poté i fyzicky napadl svoji bývalou přítelkyni. Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Ve večerních hodinách se obrátila prostřednictvím linky 158 na policii žena z Hořicka s tím, že se obává svého bratra, který se místo léčení oddává alkoholu. Dále uvedla, že je velmi  vulgární a napadá i ostatní rodinné příslušníky. Policisté věc zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Neděle 19. července byla velmi bohatá na události.
 
Hned v ranních hodinách vyjeli řešit muži zákona do  Nové Paky partnerské neshody. Účastníci  hádky pak policistům vysvětlili, že se vlastně nic nestalo, a že nechtějí nic oznamovat.
Čtyři plastové židle postrádali v ranních hodinách v kempu v Jinolicích. Nakonec vyšlo najevo, že si židle půjčila skupinka mladíků od vedle, kdy všechny nepoškozené vrátili.
Po poledni se dobýval na dvorek jednoho z domů ve Štikově silně vyhladovělý pes. Majitel domu o něj neměl zájem, a tak žádal policii o pomoc. Nakonec se přece jen o něj postaral.   Nakrmil ho a policistům sdělil, že si ho ponechá do večera. Poté ho předá strážníkům městské policie.
Napadení psem oznámila po třinácté hodině žena z Vysokého Veselí. Uvedla, že ji a její štěně pokousal vlčák od sousedů. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že vlčák je za plotem na pozemku svého pána. Údajně pokousaná žena žádná zranění neměla a její štěně vykazovalo lehké   zranění. Nakonec vyšlo najevo, že se štěně v nestřeženém okamžiku protáhlo dírou v plotě na sousední pozemek, kde ho zřejmě vlčák napadl, neboť si hájil své území. Věc byla vyřízena na místě domluvou.
Před čtrnáctou hodinou vyjela policejní hlídka v Jičíně do parčíku v Železničářské ulici, kde mělo dojít k napadení ženy. Na místě muži zákona zjistili, že údajně napadenou je  místní bezdomovkyně. Vzhledem k tomu, že byla silně pod vlivem alkoholu a její kumpáni rovněž, doporučili jí policisté, aby nejdříve vystřízlivěla a poté, pokud bude mít co oznámit, aby se dostavila na místní obvodní oddělení. Jelikož se jedná o osobu, která je neustále pod vlivem alkoholu, tak se zřejmě na oddělení nikdy nedostaví.
V odpoledních hodinách si vybíjel vztek jeden z novopackých barmanů, který prudce házel prázdné lahve do kontejneru a tím je rozbíjel. Vzhledem k tomu, že dělal velký hluk, poukázal na jeho chování místní občan.  Hlídka mladíkovi domluvila. Ten přislíbil, že se už bude chovat slušně. To policisté netušili, že s ním budou mít ještě co do činění. O několik hodin později ho  našli na ulici v tratolišti krve. Na místo se okamžitě dostavil lékař záchranné služby, který muže ošetřil. Vzhledem k tomu, že byl pod vlivem alkoholu, kdy provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 3 promile alkoholu a všechny protialkoholní záchytné stanice již byly v té době plné klientů, nezbylo policistům nic jiného, než se o něj až do rána postarat.
Dvanáct zamordovaných králíků mají na svědomí dva psi v Ostroměři. Ve večerních hodinách se dostali na soukromý pozemek, kde z králíkárny vytahali dvanáct ušáků, které potrhali. Muži zákona na místě zjistili majitele obou psů, který si je převzal a zavřel na svém pozemku. Věc  řeší jako přestupek proti veřejné samosprávě. 
nprap. Hana Klečalová
20. 7. 2009

vytisknout  e-mailem