Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zimní pohár ve střelbě

Vítězem východočeský policista Miroslav Zapletal 

 
O ledna tohoto roku probíhal v Praze zimní pohár ve střelbě s názvem „ Mezinárodní závod PPC /Precision Pistol Competition/ o pohár rektora Policejní akademie ČR“.

Závody, kterých se zúčastnil také východočeský policista prap. Bc. Miroslav Zapletal, probíhaly v průběhu měsíce ledna a února 2009 v počtu celkem pěti kol. Do celkového výsledného pořadí se počítaly tři nejlepší výsledky dosažené v jednotlivých kolech. Závod se konal v prostorách kryté střelnice Policejní akademie v Praze, kde se průběžně sházeli nejlepší střelci z celé České republiky z řad policistů i civilních závodníků. Jednotlivé a pravidla závodu PPC naleznete zde.
 
blackhawk-cup-2009
Miroslav Zapletal v tomto závodu triumfoval vítězstvím ve dvou disciplínách: disciplíně STOCK SEMI AUTOMATIC PISTOL a v disciplíně DISTINGUISHED PISTOL. Výsledky naleznete zde. Slavnostní ukončení a předání pohárů, diplomů a cen se konalo 28. února 2009 v prostorách auly Policejní akademie.

Dne 28. února 2009 se konal v Praze  také závod BLACK HAWK CUP 2009, kde se stal Mirek rovněž vítězem.
V tomto závodu byly hodnoceny tyto disciplíny:
1) dvě situace „známé“ (závodníci mají možnost vidět detaily před startem)
2) dvě situace „tajné“ (není možné se s prostorem a podobou discipliny předem seznámit, dojde pouze k nejnutnějšímu seznámení se základními náležitostmi disciplíny).
Discipliny dále obsahují zejména tyto prvky střelby: v šeru či ve tmě, v rozličných polohách, po tělesné zátěži, z různých vzdáleností a s nutností rozhodovací schopnosti.
Klíčovou dovedností je především tasení ze skrytého nošení a schopnost praktického používání zbraně ve tmě a ztížených světelných podmínkách.
Kritériem hodnocení závodu je podíl dosažených bodů (minus případné penalizace) dělané dosaženým časem střelby.

K získanému zlatu Mirkovi blahopřejeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

více naleznete v rubrice: Úspěchy našich policistů

Foto: black-hawk-cup-2009
23. února 2009

por. Mgr. Lenka Burýšková

vytisknout  e-mailem