Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

48 hodin na Jičínsku

Řidič žaloval sám na sebe 

 
Uplynulých 48 hodin bylo na Jičínsku nabito událostmi.
 
V pondělí 16. listopadu vyjeli v ranních hodinách muži zákona do Lázní Bělohradu, kde nad místním kravínem mělo dojít k požáru. Hlídka na místě zjistila, že se o žádný požár nejedná, pouze zde lesní dělníci pálí klestí a větve.
 
Na podezřelou upravenou blondýnu v černém jeepu a muže v brýlích, upozornili v dopoledních hodinách obyvatelé malé obce na Libáňsku. Hlídka, která vyjela na místo, už nikde vozidlo ani jeho posádku nezastihla.
 
Po poledni vyšetřovali policisté v Jičíně na Husově třídě trestný čin poškozování cizí věci. V tomto případě poškodil dosud neznámý vandal osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, které v noci podupal. Svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 10 tisíc korun. více ...
 
Dále řešili muži zákona sousedské neshody v Popovicích, kde mladý muž slovně napadl svoji sousedku, které vulgárně nadával a přitom jí vyhrožoval. Další, kdo neudržel nervy na uzdě, byl starší občan na Hořicku, který v budově obecního úřadu slovně napadl starostu. Oba případy policisté řeší jako přestupky proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách vyjeli policisté do Újezdu pod Troskami, kde se vydalo na procházku stádo dobytka. Jednalo se o 25 krav, které šly po silnici směrem na Mladějov. Nakonec je jejich majitel zahnal zpět do ohrady, ze které utekly.
 
Ve večerních hodinách se obrátil na linku 158 muž z malé obce na Hořicku, který měl problémy s manželkou. Ta ho nechtěla pustit domů, protože se bála, že bude opilý. Nakonec se ukázalo, že její obavy byly plané, neboť muž vypil pouze tři piva, čemuž odpovídala i provedená dechová zkouška, která u něj prokázala 0.6 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že byl klidný a žádné problémy nedělal, tak mohl domů.
 
Další rodinné neshody řešili muži zákona v Nové Pace. V tomto případě šlo o jediné, a to o peníze. Nějak se nemohli mezi sebou dohodnout, kdo bude splácet půjčky.
 
V noci se „motali“ dva opilci poblíž kruhového objezdu v Nové Pace v Krkonošské ulici. Na místo vyjela policejní hlídka, která oběma vysvětlila, že se v tomto stavu nemohou pohybovat po silnici. Oba vše kupodivu pochopili a spořádaně pokračovali po chodníku. 
 
 
Úterý 17. listopadu nebylo o nic klidnější.
 
Několik minut po půlnoci vyjeli sobotečtí policisté do jedné z místních heren, kde si notně opilý pár vybíjel vztek na ostatních hostech. Muž zde nejdříve „srazil“ z barové židle hosta a přitom ostatní častoval vulgárními nadávkami. Jeho manželka nezůstala pozadu, která si vzala na mušku mladší ženu. Nejdříve ji pěstí udeřila do tváře, a poté ji strhla na zem. Případ šetří muži zákona jako trestný čin výtržnictví. více ...
 
Před druhou hodinou ranní oznámil na linku 158 „taxikář“, že si všiml mezi Jičíněvsí a Bartoušovem poškozených patníků. Dále uvedl, že se nedaleko nich pohybovaly nějaké osoby. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zde zastihli dva notně opilé mladíky, kteří byli velmi vulgární. A tak aby je přešly roupy, museli patníky uvést zpět do původního stavu.
 
Ve dvě hodiny ráno se obrátil na policii devatenáctiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia s tím, že se v Miletíně nedaleko restaurace „vyboural“ . Dále uvedl, že už toho má právě dost, a že už to takhle dál nejde. Na dotaz policisty, čeho má dost, sdělil, že už to musí jednou skončit, protože „kašle na předpisy“, nedodržuje rychlost, jezdí pod vlivem alkoholu a navíc nemá řidičák. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zjistili, že vše co mladý muž uvedl, je pravda. S vozidlem skutečně narazil do chodníku, provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1.2 promile alkoholu, doklady  potřebné pro provoz a řízení vozidla neměl a navíc nebyl připoután. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.
 
Po osmé hodině ranní oznámil na linku 158 anonym, že v Jičíně v ulici Pod Lipami je zaparkované vozidlo, které tvoří překážku v silničním provozu. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné vozidlo nenašla. V tomto případě se jednalo o úplně zbytečný výjezd.
 
Během dne pak muži zákona řešili poškození vozidla v Jičíně a dále rušení občanského soužití v Popovicích. V noci následně vyjeli do Ostroměře, kde v příkopu ležel neznámý muž. Na místě policisté zjistili, že se na nedaleké cestě potkali dva notně opilí muži, kteří se bez jakéhokoliv slova vzájemně fyzicky napadli. Jeden z nich zůstal ležet v příkopu a druhý skončil se zraněním v nemocnici. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V noci na středu řádili v Sobčicích zatím neznámí psi. Terčem jejich útoku se stali králíci a slepice místních občanů. Celkem tak  „navštívili“ tři hospodářství, kde potrhali a zakousli 133 králíků a 9 slepic. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 50 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti pořádku ve státní správě a proti pořádku v územní samosprávě.
nprap. Hana Klečalová
18. 11. 2009

vytisknout  e-mailem