Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda se školáky obce Prasek

Zábavné, ale především poučné setkání  

V 9:00 hodin dne 25. 6. 2010 velmi mile uvítalo 25 žáků Základní školy Prasek policistu z Preventivně informační skupiny Hradec Králové. Ten zde žáky školy navštívil na základě žádosti vedení školy o přednesení základních bezpečnostních informací.
Žáci celé školy, která je od první do páté třídy, se sešli v jedné třídě. Zde preventista žákům sdělil informace o bezpečném chování během prázdnin, připomněl jim, že ve společnosti existují určitá pravidla, resp. zákony, které se musí dodržovat a že za jejich porušení jsou možné určité druhy sankcí. Chlapci a dívky si zopakovali základní pravidla silničního provozu včetně správného přecházení vozovky. Velký úspěch u žáků sklidila možnost vyzkoušet si své znalosti formou zábavných modelových situací. Každý chtěl být semafor, někdo vozidlo nebo chodec, zkrátka o role byl velký zájem. Přišlo i na téma vhodnosti používání pestrobarevného oblečení či reflexních prvků při pohybu v silničním provozu.
Jelikož děti o připravované návštěvě věděly, některé z nich přijely do školy na svém jízdním kole. Proto se policista společně s třídou dále přesunul na zahradu školy, kde zopakoval povinnou a doporučenou výbavu jízdního kola přímo na jízdních kolech žáků.
Posluchači byli vskutku šikovní a za to byli odměněni informačními a upomínkovými předměty Policie České republiky.

nprap. Jan Čížkovský
25. 6. 2010

Odkazy do noveho okna

ZS Prasek 01

ZS Prasek 01 

Detailní náhled

ZS Prasek 02

ZS Prasek 02 

Detailní náhled

ZS Prasek 03

ZS Prasek 03 

Detailní náhled

ZS Prasek 04

ZS Prasek 04 

Detailní náhled

ZS Prasek 05

ZS Prasek 05 

Detailní náhled

ZS Prasek 06

ZS Prasek 06 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem