Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Deset objasněných vloupání

Všechna ze stejné líhně 

Policisté z obvodního oddělení Hronov v pátek 13. srpna 2010 zadrželi v prostorách místní restaurace nevítanou noční návštěvu. Ozbrojen šroubovákem, kterým odstranil výplň dveří a protáhl se jimi dovnitř, nesl si 21letý mladík ven nádobu s lízátky a několik čokolád Orion.
 
Policejní hlídka mládence přistihla uvnitř, ten sice chtěl utéci, ale proti profesionálům neměl šanci. Mladíka kopajícího a ohánějícího se okolo sebe museli policisté zpacifikovat hmaty a chvaty sebeobrany. Později už se ani nedivili, proč se tak vehementně bránil dostat se do rukou policistů, když si nesl tak hubený lup.
 
Při důkladném prověřování skutku policisté zjistili, že nejméně desítka vloupání do nejrůznějších objektů v Hronově, Velkém Poříčí a okolí, provedených od poloviny července do současné doby, nese stejný rukopis. Mezi objekty jeho nevítaných návštěv byla kancelář zemědělského družstva, několikrát jedna a ta samá restaurace, obecní úřad, ale i rodinný domek. Mladého muže zajímaly hlavně peníze a věci, které jdou snadno zpeněžit. Způsobenou škodu policisté předběžně sečetli na částku přesahující 40.000 korun.
 
Případ zatím není uzavřen a mladíkovi na jeho konto nějaké ty krádeže ještě pravděpodobně přibudou, už nyní je jisté, že mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
por. Bc. Eva Prachařová
16. 8. 2010

vytisknout  e-mailem