Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hlídka zadržela muže při činu

KRÁLOVÉHRADECKO - Díky výborné práci policistů jsou vozy zpět u svých majitelů 

Na Pražském předměstí v Hradci Králové v úterý 11.10.2011 hodinu po půlnoci majitel vozidla Volkswagen Transporter přijal od bezpečnostní firmy oznámení, že opakovaně evidují narušení jeho vozidla.  Proto neprodleně zavolal polici. Policejní hlídka zadržela zloděje přímo na místě činu.
 
V průběhu vyšetřování kriminalisté zjistili, že v oblasti krádeží motorových vozidel není podezřelý muž nováčkem. S největší pravděpodobností stojí za další krádeží vozidla značky Volkswagen, které se ztratilo v Hradci Králové koncem srpna. Toto vozidlo kriminalisté nalezli nedaleko bydliště zadrženého muže v severních Čechách. 
Při provedené domovní prohlídce nalezli policisté v garáži obviněného muže i několik automobilových náhradních dílů, z nichž část pocházela z dalšího odcizeného vozidla, tentokrát z Plzeňska. Nalezené náhradní díly jsou předmětem dalšího vyšetřování.
 
Kriminalisté z územního odboru Hradec Králové obvinili třiačtyřicetiletého muže ze zločinu krádeže a přečinu podílnictví z nedbalosti, za což mu v případě prokázání viny hrozí  trest odnětí svobody až na 8 let.
 
 ► Základní prostředky prevence krádeží vozidel

mjr. Mgr. Ivana Ježková
tel.: 602 651 187, 9:00

 

vytisknout  e-mailem