Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

I tento víkend jezdili podnapilí řidiči

Ze 140 dopravních nehod ve 12 případech asistoval alkohol 

19. 12. 2008

Deset minut po půlnoci v ulici Jana Černého v Hradci Králové  řidič mercedesu zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do oplocení a tůjí. Dechová zkouška řidiči cizí státní příslušnosti (rok narození 1979) naměřila 2,50 promile alkoholu. Řidič vyvázl bez zranění. Způsobená škoda činí 37.000 Kč.

V obci Hlinné na Rychnovsku ve večerních hodinách podnapilý řidič zastavil před domem a chtěl se s vozem Škoda 120 otočit. Při couvání vyjel mimo silnici a narazil do zídky a solární lampy. Pak z místa odjel k obci Masty, kde vozidlo stojící na poli  nalezla policejní hlídka. Uvnitř vozu seděl řidič (rok narození 1962), u kterého policisté provedli dechovou zkoušku. Ta muži naměřila 1,76 promile alkoholu.

20. 12. 2008
V ranních hodinách v obci Červená Voda na Ústeckoorlicku neznámý řidič srazil chodce (rok narození 1988), který zůstal ležet v příkopu, kde ho našel kolemjdoucí. Rychlá záchranná pomoc muže převezla  s lehkým zraněním do nemocnice k vyšetření. Zde mu dechová zkouška naměřila 1,21 promile  alkoholu.

V nočních hodinách ve Vrchlabí v Horské ulici narazil při couvání podnapilý řidič do zaparkovaného auta. Mladíkovi (rok narození 1988) dechová zkouška prokázala požití alkoholu, a to 1,37 promile. Škoda na vozidlech činí 80.000 Kč.

Libuše Holá

vytisknout  e-mailem