Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola honu

Policisté nezjistili žádné pochybení 

Policisté v současném době dohlížejí na bezpečný průběh honů, které jsou v tomto období v plném proudu.
Dnešního dne 5. 12. 2009 proběhla v Maršově u Úpice kontrola jednoho z pořádaných honů místního Mysliveckého sdružení Barchovan Havlovice. Policisté Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Trutnov společně s policisty úpického obvodního oddělení zkontrolovali příznivce Hubertova cechu před samým začátkem honu.
Muži zákona pětapadesáti myslivcům zkontrolovali zbraně a průkazy k uvedeným zbraním, kde samozřejmě musí souhlasit typ a výrobní číslo ať již kulové či brokové zbraně. Dále se policisté zaměřili na zbrojní průkazy a v neposlední řadě samozřejmě došlo ke kontrolám na zjištění požívání alkoholu před nebo během honu.
V případě jakéhokoliv pochybení policisté protiprávní jednání mohou vyřešit na místě uložením blokové pokuty nebo zjištěný přestupek po zadokumentování předávají muži zákona k dalšímu opatření správnímu orgánu městských úřadů s rozšířenou působností.
Ve většině případech by se jednalo o podezření ze spáchání přestupku na úseku všeobecné vnitřní správy, kdy se v jednom z odstavců hovoří o porušení povinnosti nebo nedodržení zákazu na úseku zbraní a střeliva. Dále může lovec porušit ustanovení zákona číslo 119 o zbraních a střelivu.
Trutnovští policisté dohlížejí na bezpečnost při honech v měsících říjnu, listopadu a prosinci každý víkend. V průběhu uvedených dvou měsíců muži zákona zkontrolují v okolí Trutnova na dvě desítky honů.
Na dnešním honu trutnovští policisté nezjistili žádné porušení zákonných norem ze strany přátel Hubertova cechu. Stejně tomu tak bylo i v případech předešlých kontrol, které probíhají od poloviny měsíce října na celém trutnovsku.

Byly s námi: Trutnovinky

nprap. Udo Ertner, por. Bc. Jiří Prouza
5. 12. 2009

vytisknout  e-mailem