Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mládež a alkohol?

Dodržování zákazu nalévání kontrolovali policisté z Police nad Metují a z Broumova 

pivo.jpgAlkohol, ilustrační foto
V pátek 15. dubna 2011 v nočních hodinách se muži zákona rozhodli zkontrolovat, zda v jejich obvodu neporušují restauratéři a hostinští zákaz nalévání a podávání alkoholu dětem. Od deváté hodiny večer až do jedné po půlnoci uniformované hlídky doslova prolezly všechny restaurace, bary a nálevny v Polici a okolí. V celkem jedenácti provozovnách policisté pečlivě zkontrolovali věk všech hostů a u třech mladších 18 let, pak i provedli dechovou zkoušku. V sítu uvízla jedna mladistvá osoba, jejíž dechová zkouška na alkohol byla pozitivní. Mladistvou osobu předali rodičům, s obsluhou baru vše vyřešili na místě blokovou pokutou.
 
Ještě lépe dopadli policisté na kontrole v Broumově. Ti se kromě zhruba desítky restaurací a barů zaměřili i na parky, dětská hřiště a jiné venkovní plácky, kde se často zdržují mladí. V době od sedmi večer od dvou v noci zkontrolovali množství osob, mezi nimi bylo 11 mladistvých. Potěšující bylo, že všichni teenageři v dechové zkoušce uspěli, ani jednou jim displej neukázal víc než nulu.
 
S přibývající teplotou vzduchu policisté hodlají kontroly na podávání alkoholu dětem a mládeži ještě zintenzivnit, nejhorší období však bude v letních měsících, kdy mladí lidé objíždějí nejrůznější festivaly či navštěvují diskotéky. Tam pak budou policisté své kontroly směřovat také.
 
por. Bc. Eva Prachařová
18. 4. 2011

vytisknout  e-mailem