Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Ústeckoorlicku

Cizí státní příslušnice nedala na stopce poblíž státních hranic s Polskem přednost 

Během uplynulého víkendu bylo na okrese Ústí nad Orlicí zaznamenáno šest dopravních nehod. Čtyři účastníci při nich byli zraněni lehce, jeden těžce, jeden z řidičů před jízdou konzumoval alkohol, škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 555 tisíc korun.
V pátek jen několik minut po půlnoci nezvládl poblíž Vysokého Mýta při odbočování z hlavní silnice řízení 43letý řidič škodovky a havaroval. Mezitím, co šel na benzinovou čerpací stanici hledat pomoc, odvezl zraněnou spolujezdkyni do nemocnice řidič projíždějícího vozidla. Při orientační dechové zkoušce muž nadýchal 1,2 promile alkoholu. Policisté navíc zjistili, že není ani držitelem příslušného řidičského oprávnění, vozidlo má již téměř rok propadlou technickou kontrolu a není ani dost jasný jeho majitel. Nehodou se proto policisté nadále zabývají. Nezodpovědnému řidiči hrozí obvinění z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a jízdy bez řidičského oprávnění.
O půl deváté se stala ve Vysokém Mýtě další dopravní nehoda. Řidič osobního vozidla značky Mercedes nedal při vjíždění na hlavní silnici přednost mopedu. Řidič malého motocyklu byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice.
V sobotu po poledni nezvládla mezi obcemi Albrechtice a Hormí Heřmanice řízení 24letá řidička osobního automobilu značky Hyundai, vjela do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucí mazdou. Spolujezdkyně z mazdy byla při nehodě lehce zraněna.
Týž den odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě u Dolní Lipky poblíž hranic. Řidička dacie nedala na stopce přednost osobnímu automobilu značky VW Passat jedoucímu po hlavní silnici. Lehce zraněni byli oba spolujezdci z dacie. Muž lehce, žena byla s těžkým zraněním letecky transportována do královéhradecké nemocnice. Řidičce policisté na místě zadrželi řidičský průkaz.
nprap. Eva Sichrová
6. dubna 2009

vytisknout  e-mailem