Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehody v Trutnově

Nedobrzdil a vjel na přejezd 

TU 29.11.Při couvání narazil
Na Lipovém náměstí v Trutnově došlo v pondělí 29. 11. 2010 dvacet minut po deváté hodině ranní k dopravní nehodě. Řidič autobusu značky Karosa při couvání na místní komunikaci pravou zadní částí narazil do levého boku zaparkovaného vozidla značky Peugeot 206. Požití alkoholických nápojů policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou. Způsobená škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun.

 

 

TU 29.11.Nedobrzdil a vjel na přejezd
K neštěstí mohlo dojít 29. 11. 2010 kolem půl páté odpoledne na ulici Zahradní v Trutnově. Třiatřicetiletý řidič vozidla značky Mercedes Benz Atego při přijíždění k zabezpečenému železničnímu přejezdu zřejmě nejel takovou rychlostí, aby mohl včas zastavit. Vlivem brzdění došlo na komunikaci pokryté vrstvou sněhu k zablokování kol mercedesu a následnému vjetí na přejezd, kdy se začaly sklápět závory. Pravá závora narazila do pravého zpětného zrcátka vozidla a došlo k jejímu poškození. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Hmotná škoda je 5 tisíc korun.

 

Policie žádá motoristy, aby při jízdě přes zabezpečené i nechráněné železniční přejezdy, věnovali řízení vozidla náležitou pozornost a chovali se opatrně. Zvláště v zimním období, kdy se vozidla vlivem nepříznivých povětrnostních podmínek dostávají do smyků a stávají se neovladatelnými. Na přejezdech dochází k mnoha zbytečným tragickým nehodám, kterým lze předejít dodržováním zásad bezpečné jízdy.

nprap. Věra Krejčová
30. 11. 2010

Odkazy do noveho okna

TU 29.11.

TU 29.11. 

Detailní náhled

TU 29.11.

TU 29.11. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem