Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepříjemná zkušenost

Kancelář zůstala na několik minut bez dozoru 

Před koncem roku skoro každý přemýšlí, za co nakoupit vánoční dárky. Jsou i lidé, kteří si finanční prostředky prostě opatří nekalým způsobem. Těmto lidským hyenám je úplně jedno, že jiného přivedou do nezáviděníhodné situace.
Nepříjemnou zkušenost má od čtvrtka 9. prosince zaměstnanec jedné provozovny v Jičíně. Před čtrnáctou hodinou vstoupili v ulici Koněvova do areálu firmy dva muži. Nic netušící dělník vyšel z mobilní buňky, kterou bohužel nijak nezajistil. Zákazníci se s ním dali do hovoru, kdy se zajímali o podrobnosti výkupu zboží. Jeden odešel do zadní části areálu. Po chvíli volal na druhého muže i pracovníka firmy, aby šli za ním. V té době zůstala kancelář na několik minut bez dozoru. To zřejmě využil neznámý pachatel, který buňku prohledal a odcizil z příruční pokladny více jak 80 tisíc korun. Zda se jednalo o domluveného společníka mužů, kteří záměrně odlákali zaměstnance, je předmětem dalšího policejního šetření. Zákazníci následně od objektu odjeli osobním motorovým vozidlem Renault Laguna, šedé metalické barvy.
K popisu osádky se podařilo zjistit, že první muž byl vysoký asi 185 centimetrů, tmavší pleti, silnější postavy, vlasy tmavé, krátce střižené. Na sobě měl koženou tmavěhnědou bundu s nápisem na zádech. Písmena byla červené barvy. Na krku měl masivní řetěz stříbrné barvy. Druhý muž byl vysoký asi 180 centimetrů, tmavší pleti, silné postavy, měl krátce střižené, mírně prošedivělé vlasy a kulatý obličej. Na sobě měl zřejmě látkovou kostkovanou bundu do pasu, tmavé barvy. Oba hovořili plynně česky.
Jičínští kriminalisté žádají občany, kteří mohou k vozidlu a osádce poskytnout podrobnější informace, aby zavolali na linku 158.
por. Bc. Petr Janda
10. 12. 2010

vytisknout  e-mailem