Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Open Air Music Festival 2010

Policejní bilance 

Policejní ohlédnutí za Open Air Music Festivalem 2010 v Trutnově
 
Na 23. ročníku tohoto hudebního svátku vystoupilo přes sto hudebních skupin, jejichž produkci sledovalo dle sdělení pořadatelské služby 14 tisíc návštěvníků, ale toto číslo nemusí být přesné.
 
V přímé souvislosti s konáním festivalu nedošlo k žádnému závažnému narušení veřejného pořádku. Bylo zadokumentováno celkem 5 trestných činů a 7 přestupků majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže volně odložených věcí, krádeže cenností, mobilních telefonů, finanční hotovosti a platebních karet či osobních dokladů zejména ze špatně zajištěných stanů. Dva z uvedených přestupků se týkali občanského soužití. Celková škody na odcizených věcech činí téměř 25 tisíc korun.
 
V blokovém řízení bylo řešeno během festivalu v katastru města Trutnova celkem 59 přestupků především v dopravě v celkové částce převyšující 47 tisíc korun. Dále bylo provedeno celkem 416 kontrol osob a 286 kontrol vozidel. Muži v uniformách odhalili čtyři řidiče, kteří usedli za své volanty s alkoholem v krvi. Toto číslo však jistě není konečné, protože na tento negativní jev se policisté zaměřili při dnešním odjezdu návštěvníků do svých domovů.
 
Po ukončení hlavního opatření je nadále dějiště konání festivalu zajištěno přímým výkonem služby z řad trutnovských policistů a to do úplného odjezdu všech účastníků, kterých je v současné době v areálu ještě několik tisíc.
 
V průběhu konání festivalu nedošlo k žádnému napadení službu konajících policistů, či k jejich zranění, nebo ke hmotné škodě na služebních vozidlech.
Z pohledu policie byl tento ročník klidný i přes velikou účast fanoušků dobré hudby všech žánrů.
 
Ze strany Policie České republiky Trutnov bylo provedeno opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku, do kterého byli nasazeni policisté Územního odboru Policie ČR Trutnov dále policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov, na bezpečnost a plynulost silničního provozu po celou dobu festivalu dohlíželi policisté Dopravního inspektorátu Trutnov a Oddělení hlídkové služby Trutnov. Mimo to i policisté Inspektorátu cizinecké policie a Městští strážníci Trutnov.

por. Bc. Jiří Prouza
23. 8. 2010

vytisknout  e-mailem