Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie žádá veřejnost o spolupráci

Muž s nožem v ruce přepadl bar v Hradci  

Portrét lupiče - přepadení baru na ulici S. K. Neumanna

Prosíme o spolupráci případné svědky loupežného přepadení obsluhy baru na ulici Stanislava Kostky Neumanna v Hradci Králové, k němuž došlo v pátek 7. ledna 2011 ráno.

Útočník vešel dnes kolem čtvrt na dvě ráno do baru. Přistoupil k obsluze baru a pod pohrůžkou nože, který držel v ruce, žádal o vydání peněz. Pak ze šuplíku pod barovým pultem odcizil několik desítek tisíc korun. Po chvíli i s lupem odešel směrem k hlavnímu vlakovému nádraží. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. V době loupeže se v baru nenacházel žádný host. Po jeho odchodu žena ihned zavolala policii.

Podle dosavadních informací má přepadení na svědomí zhruba dvacetiletý muž s knírem pod nosem, mluvící dobře česky, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Napadenou zaujaly lupičovy velké hnědé oči. Při přepadení se nijak nemaskoval, pouze měl na hlavě kapuci od bundy. Při činu byl oblečen do černobílé strakaté bundy a tmavých kalhot.

Případ šetří policisté pro podezření ze spáchání zločinu loupeže. Pokud kriminalisté lupiče nakonec dopadnou, může ho soud poslat do vězení až na deset let.

Informace k případu mohou občané sdělit na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Poslední loupežné přepadení se v baru odehrálo v loňském roce (2010). Tehdy se policistům podařilo případ objasnit. Podrobnosti k případu: Na loupeži v baru se domluvili

Za prvních jedenáct měsíců loňského roku (od 1. ledna do 30. listopadu 2010) policisté vyšetřovali 33 případů loupežných přepadení, kdy způsobená škoda lupiči činila téměř 340 tisíc korun. Za stejné období předloňského roku (2009) policisté vyšetřovali stejný počet případů s celkovou škodou 471 tisíc korun. Za celý rok 2009 policisté vyšetřovali 36 případů se škodou zhruba 480 tisíc korun. Objasnit se daří přibližně jednu třetinu případů.

nprap. Anna Pešavová - 7. ledna 2011
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Portrét lupiče - přepadení baru na ulici S. K. Neumanna

Portrét lupiče - přepadení baru na ulici... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem