Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pondělí na Rychnovsku

Krádež peněženky, notebooku a hádky doma  

V pondělí po čertovské nadílce čekalo na policisty Rychnovska plno práce. Muži zákona dohlíželi na dopravu. Mnozí řidiči svou jízdu nepřizpůsobili povětrnostním podmínkám a sněhu na vozovce, což vedlo k drobnějším kolizím. Policisté vyjížděli i k několika roztržkám v domácnostech, šetří případy krádeží.
Zloděj kradl naftu

Cestující ve vlaku na trase z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí včera odpoledne nechal svou bundu chvíli bez dozoru. Toho zřejmě využil „šikovný“ lapka a vzal mu peněženku z kapsy. Okradený cestující šel z vlakového nádraží na týnišťské obvodní oddělení, kde policistům oznámil krádež peněženky, ve které měl finanční hotovost 7.090 korun, platební kartu a řidičský průkaz na své jméno.

Dobrušská policie od včerejšího dne šetří případ krádeže notebooku. Jeho majitel si jej nechal ve školní skříňce. Zloděje nezastavila ani zamčená dvířka. Do skříňky se dostal a přenosný počítač za 17.000 korun si odnesl.

Policisté v pondělí mimo jiné dohlíželi na bezpečnost na silnicích. Třem řidičům udělili pokutu za způsobené drobné dopravní nehody, které se obešly bez zranění. Všechny tři osoby za volantem zřejmě podcenily povětrnostní podmínky. Pravděpodobně nepřizpůsobily rychlost povaze vozovky, na níž byl uježděný sníh. Rychnovská hlídka vyjížděla do Lipovky, kde skončilo osobní vozidlo svou jízdu v příkopě. Auto se dostalo do smyku, vjelo do protisměru a skončilo ve škarpě.
Obdobný scénář měla kolize v Trnově. Opočenská policejní hlídka jela k nehodě, kdy řidič zřejmě nepřizpůsobil jízdu a v zatáčce se jeho vozidlo dostalo do smyku. Vůz pokračoval do protisměru, kde bočně narazil do jiného automobilu.
Dobrušští policisté pokutovali řidičku, která také havarovala s vozidlem, když zřejmě nezvládla jízdu na vrstvě sněhu na komunikaci. I její karambol se obešel bez zranění.
Odpoledne byl na delší dobu neprůjezdý úsek silnice č. I/14 mezi obcemi Chábory a Dobruška. Důvodem byla dopravní nehoda kamionu.

V pondělí policii zaměstnávali i zloději.
Kostelecká policie šetří od pondělí přestupek proti majetku. Neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna osobního automobilu. Majiteli vozidla tak způsobil škodu ve výši 1.500 korun.
Na Týnišťsku se v pondělí v jednom z obchodních domů zákaznice dopustila drobné krádeže. Policisté ženu „odměnili“ pokutou.

Dobrušskou hlídku policie vyslal operační důstojník do jedné z domácností. Pomoc mužů zákona si vyžádala žena, kterou již několik dní slovně uráží její exmanžel.

V pondělí operační důstojníci Rychnovska na lince 158 přijali 19 telefonátů. Jedenáct z nich bylo využito pro práci policie. Jedním z volajících byl muž z Vamberska. V pondělí večer žádal pomoc pro své sousedy, jelikož měl pocit, že je v jejich bytě napadá další muž, který tam byl na návštěvě. Operační důstojník na místo ihned vyslal muže zákona. Ukázalo se však, že se v uvedeném bytě pouze více slavilo a všichni se chovali hlučněji, než je „zdrávo“. Žádná z osob policistům neuvedla, že by se cítila ohrožena a někým napadána.

nstržm. Šárka Ehlová
7. prosince 2010
 

vytisknout  e-mailem