Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poslední prázdninový víkend

Na komunikacích budou opět malí školáci 

Není to tak dlouho, co jsme řidiče upozorňovali na zvýšený provoz vozidel a možné zácpy v důsledku začínajících prázdnin. Dva měsíce utekly jak voda a dnes Vás můžeme informovat a zároveň i upozornit na dopravní situaci, která by mohla nastat následkem konce prázdnin. Tak jak na začátku lidé odjíždí na chaty, chalupy a dovolené, na konci můžeme počítat s jejím návratem. Je těžko odhadnutelné, zda se lidé vrací průběžně nebo jestli se budou vracet až o tomto víkendu. I na takovou situaci jsme připraveni. Že by mohlo k nějaké dopravní zácpě nebo komplikaci dojít skutečně, nevylučujeme. O nastávajícím víkendu je do služby nasazen větší počet dopravních policistů, kteří jsou samozřejmě při komplikacích připraveni řídit dopravu. V současné době v našem městě není žádná uzavírka, která by dopravu na některém z hlavních tahů omezovala. Pokud podobná situace nastane, prosíme řidiče o strpení i toleranci. Nejedna nehoda vnikne v důsledku pospíchání a nervozity. Určitě si nikdo z nás nepřeje ukončit letní příjemné prázdniny jakýmkoliv zbytečným "karambolem".

V úterý 1. září 2009 máme zároveň první den nového školního roku. Na komunikacích se objeví spoustu dětí s aktovkami na zádech.  Prosíme řidiče, aby byli předvídaví a hlavně ostražití. Nejen že mezi dětmi mířícími do školy mohou být školáčci, kteří už v prvním týdnu dostanou důvěru od svých rodičů jít poprvé sami, ale i ti starší, kteří cestu do školy loni zvládali bravurně, mohou být po prázdninách „rozjaření“. I jejich maličká nepozornost tak může skončit neštěstím.

V celém Východočeském kraji během prvního týdne proběhne akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Ta se nevyhne ani Pardubicku. Informace o ní naleznete zde (více na: "Zebra se za tebe nerozhlédne" ). Co dodat? Řidičům přejeme šťastnou cestu bez zbytečných komplikací a dětem to správné vykročení do nového školního roku 2009 - 2010.

Foto Policie ČR z preventivní akce
nprap. Eva Maturová
28. 8. 2009

vytisknout  e-mailem