Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Předstíral, že potřebuje vodu do chladiče

Vyřešený případ okradené seniorky, přišla tehdy o 295.000 korun 

V těchto dnech policisté úspěšně zakončili vyšetřování případu krádeže peněz seniorce na Náchodsku. O případu, který se stal začátkem listopadu, jsme informovali na našich stránkách, celý článek si můžete přečíst zde - Dejte mi vodu do chladiče. V následujících řádcích si proto vše jen krátce
peníze1.jpgpeníze, ilustrační foto policie
připomeneme. K domku osmdesátileté seniorky přijel automobil a muž, který z něj vystoupil, po ní žádal vodu do chladiče. Mezitím do domku vnikl někdo a sebral z něj peníze, uložené v krabici na skříni. V krabici se nacházelo 295.000 korun.
 
Policie vyhlásila ihned po oznámení  pátrání po pachatelích, policisté vše pečivě na místě činu zadokumentovali, též se zaměřili na popis osob a automobilu. Vůz i s osádkou však zmizel někam za hranice regionu  a zdálo se, že přes veškerou snahu se případ přidá k dalším neobjasněným krádežím.
 
Detailní pátrání ale přineslo své ovoce. K vyřešení případu významně napomohlo pečlivé vyhodnocení stop na místě činu a přispěla práce odborníků. Pátrání na jejich základě pak přivedlo policisty až ke 42letému muži z Brna, již několikrát soudně trestanému recidivistovi. Policisté si pro něj zajeli a v těchto dnech mu sdělili obvinění z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Vzhledem k jeho předchozí trestní minulosti i vysoké odcizené peněžní částce muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
13. 12. 2010

vytisknout  e-mailem